Κορωνοϊός: Απεβίωσε Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Στους 15 οι νεκροί στη Σερβία

Κορωνοϊός: Απεβίωσε Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Στους 15 οι νεκροί στη Σερβία

741 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία - Έξι οι νεκροί στη Βοσνία - 354 τα κρούσματα στη Βουλγαρία 

france_covid
Ο Επίσκοπος του Βάλιεβο Μιλούτιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, απεβίωσε σήμερα ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο «Dragisa Misovic» στο Βελιγράδι όπου νοσηλευόταν. Ο 71 ετών επίσκοπος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 πριν από δέκα ημέρες. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο ιερείς που συλλειτουργούσαν με τον Επίσκοπο Μιλούτιν. Η Επισκοπή του Βάλιεβο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε τότε, ανέφερε: «Ο Επίσκοπος προσεβλήθη από τον κορονοϊό καθώς, ως άξιος ποιμένας, επισκέπτονταν και λειτουργούσε στην επαρχία του, όπως ακριβώς για πενήντα χρόνια υπηρετούσε τον Θεό και το γένος».

Σήμερα το πρωί κατέληξε και μία γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Σερβία έφτασε τους 15. Μέχρι εχθές το απόγευμα στις 15:00 (τοπική ώρα) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Σερβία ανέρχονταν σε 741.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 εννέα στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν στα βόρεια σύνορα της χώρας και είχαν έρθει σε επαφή με επαναπατρισθέντες πολίτες της Σερβίας. Άλλοι 642 στρατιώτες, που ήρθαν σε επαφή με φορείς της νόσου, τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Βούλιν.

Έξι οι νεκροί στη Βοσνία

Το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας. O αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 παραμένει σταθερά αυξητικός και ανέρχεται σε 354.

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, τονίζουν οι επιστήμονες. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού θα είναι η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, με στόχο την προστασία του πληθυσμού.

354 τα κρούσματα στη Βουλγαρία

Σε 354 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητή Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Πρόσθεσε ότι, μέχρι σήμερα, δεκαπέντε άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό θεραπεύθηκαν και οκτώ έχασαν τη ζωή τους. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ατόμων που πέθαναν από επιπλοκές του Covid-19 είναι τα 66 έτη. Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό εντοπίζεται στη Σόφια.

Ειδήσεις σήμερα:

Δώρο Πάσχα 2020: Πότε θα δοθεί στους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης εργασίας

Κορωνοϊός: «Πρότυπο για όλο τον κόσμο η Ελλάδα» λέει Έλληνας καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό το ήμισυ του μισθού της για τους επόμενους δύο μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ