Κορωνοϊός - Κίνα: «Η μάχη για τη μηδενική Covid θα είναι επιτυχής» λέει το Πεκίνο

Κορωνοϊός - Κίνα: «Η μάχη για τη μηδενική Covid θα είναι επιτυχής» λέει το Πεκίνο

Στους δρόμους του Πεκίνου, της Σανγκάης και της Ουχάν βγήκαν οι πολίτες, με συνθήματα κατά του Σι για την πολιτική επιβολής lockdown

pekino_diadilosi
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι «η μάχη της κατά της covid-19 θα είναι επιτυχής», μία ημέρα μετά τις πρωτοφανούς εύρους διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της δρακόντειας πολιτικής «μηδενικής covid».

Χθες Κυριακή πλήθος διαδηλωτών, απαντώντας σε εκκλήσεις που έγιναν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν στους δρόμους του Πεκίνου, της Σανγκάης και της Ουχάν.

Μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν ήταν: «Όχι τεστ covid, πεινάμε!», «Σι Τζινπίνγκ, παραιτήσου!», ή «Όχι στα lockdown, θέλουμε ελευθερία», αλλά και συνθήματα κατά του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.



Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της έκρηξης της λαϊκής οργής η οποία δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες στην Κίνα, τη μοναδική μεγάλη παγκόσμια οικονομία που εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική «μηδενικής covid», με απανωτά lockdown και σχεδόν καθημερινά μοριακά τεστ για τον πληθυσμό.

Κλείσιμο
Εξάλλου δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να καταγγέλλουν ότι λόγων των περιορισμών για την covid-19 εμποδίστηκε το έργο των διασωστών.



Ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών εκτίμησε ότι «στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν δυνάμεις με κρυφά κίνητρα που συνέδεσαν αυτή την πυρκαγιά με την διαχείριση της cοvid από τις τοπικές αρχές».

«Υπό τη διαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και με τη στήριξη του κινεζικού λαού η μάχη μας κατά της covid-19 θα είναι επιτυχής», διαβεβαίωσε.

Όμως στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου ακούστηκαν και συνθήματα που είχαν ως αίτημα περισσότερες πολιτικές ελευθερίες ή ακόμη για την παραίτηση του Σι, η θητεία του οποίου στην προεδρία ανανεώθηκε πρόσφατα για τρίτη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά στον Κολωνό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η Κιβωτός του... Νώε

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξανά γυμνή, «χειροκροτήστε με» λέει στους επικριτές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ