Κοντογεώργης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Δεν θα γίνεται παρακράτηση των 100 ευρώ από την σύνταξη»

Κοντογεώργης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Δεν θα γίνεται παρακράτηση των 100 ευρώ από την σύνταξη»

Πώς θα γίνεται η επιβολή του προστίμου σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών - Πόσα νέα ραντεβού «κλείστηκαν» σε 48 ώρες - Δείτε βίντεο

emvoliasmoi
Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πώς θα γίνεται η επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Δεκεμβρίου μίλησε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, είναι «δίκαιη και σωστή απόφαση» η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς «οι πολίτες άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία». Συμπληρώνοντας είπε πως «απομένουν πάνω από 500.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Η στόχευση είναι στους ανθρώπους άνω των 60 ετών, καθώς αυτό το όριο προσδιορίζει και την αναλογικότητα του μέτρου, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», και τόνισε πως «υπεύθυνα ο πρωθυπουργός έφερε την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Βουλή».

Όπως επεσήμανε, «δεν θα γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη ή τον μισθό του ανεμβολίαστου το ποσό των 100 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα υπάρχει βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, που θα "πηγαίνει" στην Εφορία. Δεν θα αφαιρείται από τον μισθό ή την σύνταξη πριν καταβληθούν».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg4n171sjsr5-sf)

«Η δραστηριότητα στον προγραμματισμό ραντεβού δείχνει ότι το μέτρο είναι κατάλληλο. Μπορεί να προκαλεί μια δυσθυμία, αλλά ενόψει των Χριστουγέννων οι πολίτες αυτοί θα κάνουν το καλύτερο δώρο της ζωής τους», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης, αναφέροντας ότι από την ανακοίνωση του νέου μέτρου, που επισείει και πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε 48 ώρες δηλαδή, είχαν οριστεί 25.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 60 ετών.

«Τα μέτρα επιβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Τον προηγούμενο μήνα ο Υπ. Υγείας παρουσίασε ένα πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους, που με βάση τα δεδομένα τότε έπρεπε να ληφθεί, το οποίο αποδίδει» είπε ο κ. Κοντογεώργης, συμπληρώνοντας πως «ο Πρωθυπουργός έχει πάρει όχι μόνο δύσκολες αποφάσεις, αλλά και αποφάσεις που ανοίγουν δρόμους».

«Έχουμε μια τακτική ενημέρωση ως προς τα μέτρα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για μη τήρηση των μέτρων. Υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό τήρησης των μέτρων και καταβολής των προστίμων, όπου υπάρχουν και επιβάλλονται, πχ. σε εργαζόμενους που δεν κάνουν rapid test, όπως οφείλουν και τους επιβάλλονται πρόστιμα», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δείτε πώς θα εφαρμοστεί - Ημερομηνίες, διευκρινίσεις και εξαιρέσεις

Πώς δρούσε το γιγαντιαίο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια που έβγαλε κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ

Παρθένα Κουτμερίδου: Τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook για την 38χρονη δικηγόρο - «Τότε όλα ροζ, τώραόλα μαύρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ