Βασιλακόπουλος: O εμβολιασμός αυξάνεται με πειθώ, υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς

Βασιλακόπουλος: O εμβολιασμός αυξάνεται με πειθώ, υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς

Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια, είπε – Έκκληση για συμμετοχή στον εμβολιασμό με αφορμή τον θάνατο τριών νέων το τελευταίο 24ωρο – Δείτε βίντεο

emvoliasmos
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε μεταξύ άλλων ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, «ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τους θανάτους τριών νέων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, τόνισε ότι «το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf2axm08ssx5-se)

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους. «Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση».

Όπως επισήμανε κανείς δεν θα πάθει τίποτε», ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μέχρι το 2022 τα φάρμακα κατά τoυ ιού

Πόκα αλά ΠΑΣΟΚ: Παιχνίδι για 6 και άγνωστο χαρτί τον Γιώργο

Η Αμυντική Συμφωνία ακύρωσε το casus belli της Τουρκίας στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK