Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Ισχυρή προστασία σε ηλικιωμένους άνω των 80 που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Ισχυρή προστασία σε ηλικιωμένους άνω των 80 που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις

Τι έδειξε νέα μελέτη, που έγινε σε 100 ηλικιωμένους στη Βρετανία, σχετική με την παραγωγή αντισωμάτων ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό τους

pfizer
Περίπου το 98% των ανθρώπων ηλικίας 80 ως 96 ετών, που έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση και παραγωγή αντισωμάτων, ενισχύοντας τα στοιχεία ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρή ή θανατηφόρα Covid-19, έδειξαν σήμερα βρετανικά δεδομένα.

Από μια μελέτη, που έγινε σε 100 ηλικιωμένους στη Βρετανία, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι συμμετέχοντες που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, είχαν την κορύφωση της παραγωγής αντισωμάτων μετά από μία μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer και η ανταπόκριση αυτή παρέμεινε υψηλή μετά τη δεύτερη δόση τους.

Οι Πολ Μος και Έλεν Πάρι, αντίστοιχα καθηγητής και κλινική λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ οι οποίοι διηύθυναν τη μελέτη, δήλωσαν πως τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που εντοπίστηκαν είναι καθησυχαστικά, ιδιαίτερα εφόσον η απόκριση αντισωμάτων ήταν ισχυρή μέχρι και στον πιο ηλικιωμένο από τους συμμετέχοντες, ο οποίος ήταν ηλικίας 96 ετών.

«Είμαστε έκπληκτοι και πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Μος στους δημοσιογράφους ενημερώνοντάς τους για τα ευρήματα. «Φυσικά αυτά συσχετίζονται με την εξαιρετική κλινική προστασία που βλέπουμε με το εμβόλιο».

Η Pfizer και η BioNTech, που μαζί παρασκεύασαν το εμβόλιο, ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως επικαιροποιημένα δεδομένα από κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιό τους είναι περίπου 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως


Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ