Κορωνοϊός - Ρωσία: Άλλες 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου «Sputnik-V» θα παραχθούν στην Ινδία

Κορωνοϊός - Ρωσία: Άλλες 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου «Sputnik-V» θα παραχθούν στην Ινδία

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Virchow Biotech - Ποιες άλλες συμφωνίες βρίσκονται σε ισχύ

sputnik
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Virchow Biotech για την παραγωγή στην Ινδία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V κατά της covid-19.

«Η μεταφορά τεχνολογίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και θα ακολουθήσει η εμπορική παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το RDIF, το οποίο χρηματοδοτεί εν μέρει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου και διαπραγματεύεται συμφωνίες για την παραγωγή του εκτός Ρωσίας.

Η συμφωνία αυτή ακολούθησε μια άλλη που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Stelis, η οποία πρόκειται να παράξει 200 εκατομμύρια δόσεις.

Το RDIF συμφώνησε τον Νοέμβριο με την ινδική εταιρεία Hetero για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού ετησίως.

«Οι συνεργασίες για τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί η πανδημία. Ο κόσμος εξακολουθεί να δίνει μάχη κατά του κορωνοϊού και βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Sputnik V», σχολίασε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του RDIF

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο έχει λάβει άδεια χρήσης σε περίπου 50 χώρες, δεν έχει εγκριθεί στην Ινδία, όπου συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές. Όμως η Μόσχα προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές παραγωγής του εμβολίου της, καθώς οι δικές της ικανότητες είναι περιορισμένες και η παγκόσμια ζήτηση μεγάλη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Ηλεκτρονικό «δίχτυ» σε ακίνητα - αυτοκίνητα με στόχο νέου τύπου φόρο-ελέγχους

Πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για τα εμβόλια - Τι κρύβεται από πίσω;

Η Μαφία στρατολογεί νέους με βίντεο στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK