Κορωνοϊός: Η Merck εγκαταλείπει τις προσπάθειες για ανάπτυξη δυο πιθανών εμβολίων

Κορωνοϊός: Η Merck εγκαταλείπει τις προσπάθειες για ανάπτυξη δυο πιθανών εμβολίων

Η αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία είπε τη Δευτέρα ότι θα επικεντρωθεί στη μελέτη δύο πιθανών θεραπειών για την Covid-19, καθώς οι δοκιμές των εμβολίων δεν απέδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα

koronoios_emvolio_0
Η Merck (MSD) εγκατέλειψε της προσπάθειες ανάπτυξης δύο πιθανών εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς οι κλινικές δοκιμές πρώτου σταδίου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία είπε τη Δευτέρα ότι θα επικεντρωθεί στη μελέτη δύο πιθανών θεραπειών για την Covid-19, που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές. Η εταιρεία είπε ότι τα πιθανά της εμβόλια ήταν ανεκτά, χωρίς προβλήματα, από τους ασθενείς, αλλά δημιούργησαν κατώτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε σύγκριση με άλλα εμβόλια.

Η Merck μπήκε στον αγώνα για να καταπολεμήσει την COVID-19 αργότερα, χρονικά, από άλλες κορυφαίους φαρμακευτικές εταιρείες.

Το περασμένο φθινόπωρο ενημέρωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα σε αρχικό στάδιο σε εθελοντές για εμβόλια που απαιτούν μόνο μία δόση.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χορηγήσει στη Merck περίπου 356 εκατομμύρια δολάρια για την ταχεία παραγωγή μιας από τις πιθανές θεραπείες της, στο πλαίσιο του προγράμματος Operation Warp Speed. Τα χρήματα θα επιτρέψουν στην εταιρεία από το Νιου Τζέρσεϋ να παραδώσει έως και 100.000 δόσεις έως τις 30 Ιουνίου, εάν ο FDA εγκρίνει τη θεραπεία για επείγουσα χρήση.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα - Είχαν εμβολιαστεί

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα