LIVE

Κορωνοϊός

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

xardalias423423

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από την Παρασκευή - Δείτε ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - «Τα νέα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα γιατί πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών» εξήγησε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Νωρίτερα θα κλείνουν σούπερ- μάρκετ και take away- Τι θα γίνει με το delivery

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά έγιναν στον απόηχο των 2.752 κρουσμάτων κορωνοϊού και του «μαύρου» ρεκόρ με 43 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Σε όλη την επικράτεια τίθεται από τις 9 – 5 το πρωί περιορισμός μετακινήσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εργασία, προς νοσοκομείο και οι έξοδοι με κατοικίδιο πλησίον της οικίας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ισχύουν τα ανάλογα SMS (1 και 6) και η βεβαίωση εργαζομένων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύει από την Παρασκευή 13/11.

Δείτε τις δηλώσεις του

Νίκος Χαρδαλιάς Aνακοίνωση 11/11


Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ενθάρρυνε και συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χαρδαλιά

«Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και με βάση τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς - να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες, δηλαδή τις τέσσερις πρώτες ημέρες, έγιναν 301.794 έλεγχοι - προχωρούμε σε εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση.

Συγκεκριμένα:

Aπό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Άρα από την Παρασκευή, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, πόσω μάλλον που η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε και αυτό, το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές , νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές.»


Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει - «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (134)

Κοκός

Όταν τους τα έλεγε το Αγύριγο κεφάλι και εγώ, οι κάτοικοι αγρόν ηγόραζαν. τώρα, οι συνέπειες..

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ

οποτε για σουπερ μαρκετ μεχρι πεμπτη ( δηλαδη σημερα θα γινει χαμος ) γιατι οσοι δουλευουν βραδυ ( υπαλληλοι ) αλλιως μετα θα πειναμε...

civil

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το παιχνίδι το χάσαμε. Έως το τέλος του μήνα τουλάχιστον 2.000 άτομα θα προστεθούν στο ήδη εφιαλτικό νούμερο και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το πιο πιθανό είναι ότι οι θάνατοι θα είναι πολύ περισσότεροι. Γιατί απλά το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Οι γιατροί δεν είναι μηχανές, δεν είναι ρομπότ. Είναι άνθρωποι και πλέον με την πίεση που υπάρχει δεν νομίζω ότι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Ποιος φταίει; Μα όλοι μας φυσικά. Φταίει το κράτος γιατί βασίστηκε σε μέτρα περιορισμού της διάδοσης που προϋποθέτουν πειθαρχημένους πολίτες. Στην Ελλάδα της απόλυτης αναρχίας αυτό ήταν ουτοπικό και δεν λειτούργησε. Φταίμε οι πολίτες ή όσοι από εμάς δεν πειθάρχησαν και οδήγησαν στην σημερινή τραγική κατάσταση. Υπήρχε λύση; Ναι υπήρχε. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έπρεπε να είναι καθημερινοί και να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού. Θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να εξεταζόμαστε όλοι και οι νοσούντες να απομονώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για 2 εβδομάδες τουλάχιστον. Να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Καθημερινά τεστ σε χώρους ηλικιωμένων και νοσοκομεία. Είσοδος σε αυτούς τους χώρους μόνο με βεβαίωση ότι δεν νοσείς. Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00 για μη σοβαρό λόγο. Πρόστιμα τουλάχιστον 1.000 ευρώ και 10.000 σε περίπτωση υποτροπής για κάθε έναν που συμμετέχει σε συγκεντρώσεις. Απαγόρευση διαδηλώσεων. Κλείσιμο για 6 μήνες αρχικά και 1 χρόνο σε περίπτωση υποτροπής σε καφέ και μπαράκια που δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Και ένα τσουχτερό πρόστιμο θα βοηθούσε και αυτό. Η ουσία όλων αυτών είναι ότι προσπαθείς αρχικά να κάνεις ορατό τον αόρατο εχθρό και δεν κινείσαι τυφλά. Με τα τεστ και μόνο μπορείς να κάνεις ορατό τον εχθρό και μετά είναι πολύ ευκολότερο να πάρεις στοχευμένα μέτρα. Ο covid είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον αφήσεις σε πολιτικούς να λύσουν το πρόβλημα. Είμαι ο πρώτος που χειροκροτεί την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αλλά βλέπω ότι δυστυχώς αποτύχαμε γιατί αυτό δεν είναι αρκετό. Χωρίς τεστ και στοχευμένα μέτρα πάμε στο γκρεμό. Οι θάνατοι είναι πλέον σε εφιαλτικό νούμερο και η οικονομία οδεύει στην απόλυτη καταστροφή. Φταίνε οι πολίτες; Ναι φταίνε γιατί δεν χειρίστηκαν υπεύθυνα το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Φταίει το κράτος; Ναι φταίει γιατί ο covid δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις από τα κανάλια και απλή καταγραφή και παρουσίαση της κατάστασης, θέλει σοβαρά μέτρα και τέτοια όχι δεν πήρε το Ελληνικό κράτος. Γιατί δεν πήρε σοβαρά μέτρα; Μεγάλη κουβέντα αλλά συνοπτικά γιατί δεν ήθελε και γιατί δεν ήξερε!

Engineer

Ο Ελληνικός λαός δεν είναι δυτικοευρωπαϊκός. Προφανές. Επειδή θυμάμαι αρκετά καλά θα πω ότι πραγματική αστυνόμευση δεν υπήρχε το 1960. Κατα την διάρκεια της Χούντας υπήρξε αστυνόμευση του φόβου και του χαφιεδισμού. Ουσιαστικά δεν καταπολέμησε το έγκλημα ούτε το εξιχνίαζε αποτελεσματικά αλλά έδερνε πολύ. Όταν έφαγαν ξύλο ακόμα και χουντικοί το 1971 λόγω των χαφιέδων αυτό σταμάτησε κάπως. Υπήρξε αργότερα μια Ευρωπαϊκή εκπαίδευση στην Αστυνομία γιατί μας πήρανε χαμπάρι αλλά πολιτικά η αστυνομία ευνουχίστηκε. Βοήθησε την Δυτική Ευρώπη η Αστυνομία της στην πανδημία; Ξεκάθαρα όχι. Φέρτε εδώ όμως μία Δυτικού τύπου Αστυνομία και δείτε αν θα λειτουργούν τα μέτρα και αν γίνονται θαύματα. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Ο Έλληνας όμως πειθαρχεί πολύ καλύτερα από τον Δυτικοευρωπαίο όταν ζει στην Δυτική Ευρώπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Σίγουρα ναί, όσοι έχετε λίγο μυαλό. Οπότε είστε υποκριτές, φοβικοί και βολεμένοι. Τι; Όχι;

cl

"Κάθε εβδομάδα να εξεταζόμαστε όλοι", δηλαδή δέκα εκατομμύρια τεστ ανά εβδομάδα. Για να θυμηθώ και την περίφημη ατάκα της Σάντρα Μπούλοκ, "...and world peace!".

Χαμένο παιχνίδι

Το παιχνίδι το χάσαμε, γιατί ο ιός προσβάλλει μαζικά ηλικιωμένους και ανθρώπους με συννοσηρότητες. Το χάσαμε, γιατί αντί να γίνει απόλυτα σαφές ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην κολλήσει κάποιος είναι η τήρηση αποστάσεων, χαθήκαμε στη μετάφραση (μάσκες, κλείσιμο στις 9, στις 5, στις 6 κοκ). Το χάσαμε, γιατί δεν κρατήσαμε τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους, μακριά από όσους έχουν κοινωνική δραστηριότητα. Το χάνουμε, γιατί ασχολούμαστε με το πόσα κρεββάτια έχουμε σε ΜΕΘ, και όχι με το πώς δεν θα φτάσει κάποιος σε ΜΕΘ. Το χάσαμε, γιατί ο πανικός που σπείραμε με τα ΜΜΕ, ωθεί μαζικά πολλούς που θα έπρεπε να μείνουν σπίτι τους, να περάσουν μια γερή ίωση και να αναρρώσουν, να απευθύνονται στα νοσοκομεία, βέβαιοι ότι θα πεθάνουν από τον κορωνοϊό και να προκαλείται μπλακ άουτ στις εφημερίες, να γίνονται περιττές εισαγωγές και να στερούνται τις φροντίδας που θα έπρεπε να έχουν, αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη. Το χάνουμε, γιατί υπό καθεστώς τρόμου, πανικού, κόπωσης, φόβου, αναγκάζονται γιατροί να διασωληνώνουν ασθενείς που δεν θα έπρεπε (ποιος θέλει να τον διασωληνώσει γιατρός που με τον εξοπλισμό που φοράει έχει λιώσει στον ιδρώτα, και δεν βλέπει την τύφλα του μέσα από τα γυαλιά και τις ασπίδες, που θολώνουν σε κάθε εισπνοή;). Το χάνουμε, γιατί δεν υπάρχει η στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να μείνουν μέσα, καραντίνα, όταν νοσήσουν, να αποφύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές, να μην πάνε στη δουλειά τους, να μην μείνουν ή επισκεφτούν τους ηλικιωμένους συγγενείς και γνωστούς. Το χάνουμε, γιατί κάποιοι εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενους άρρωστους ή στενές επαφές αρρώστων, να εργαστούν κανονικά, με αποτέλεσμα να διασπείρεται ο ιός. Το χάνουμε, γιατί ό,τι μπορούμε να κάνουμε λάθος, το κάνουμε. Και τώρα οι πολιτικοί παίρνουν μέτρα, με κύριο γνώμονα το πολιτικό κόστος, και το πώς θα δείξουν ότι έκαναν τα πάντα μόλις τελειώσει όλο αυτό (lockdown κάναμε, την οικονομία την καταστρέψαμε, τα πάντα τα κλείσαμε, άρα εσείς φταίτε που βγαίνατε για περπάτημα, τρέξιμο, κοκ, θα πούνε, κι εμείς που είμαστε πρόβατα, θα το χάψουμε αμάσητο). Περαστικά μας...

Ό,τι νάναι

Η βλακεία πάει σύννεφο. Η ψυχραιμία πήγε περίπατο, και γι' αυτό φταίνε οι ίδιοι, που θέλησαν να καρπωθούν την επιτυχία του πρώτου κύματος. Αλλά είναι τόση η ξιπασιά τους, που δεν αξιολόγησαν τα αίτια της "επιτυχίας" στο πρώτο κύμα, αλλά την απέδωσαν στην αποτελεσματικότητα των μέτρων τους... Η επιδημία δε γίνεται διαχειρίσιμη με υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Απλή λογική χρειάζεται. Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια. Όταν ένας φορέας είναι σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από τον άλλο. Χρειάζεται επομένως να κρατάμε αποστάσεις. Και να απομονώνονται όσοι είναι δυνητικά φορείς, πρακτικά όποιος εμφανίζει συμπτώματα για 10 ημέρες. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. ΚΑΙ το κυριότερο, δεν πρέπει να κυκλοφορούν όπου έχει κόσμο οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες. Και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μαζί τους, όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο και είναι εν δυνάμει φορείς. Ας κάνουν όσα πάρτυ θέλουν οι νέοι, ας κολλήσουν μεταξύ τους. Θα περάσουν μία ελαφρία ή βαρειά γρίπη, ο 1 στους 10.000 μπορεί να χρειαστεί νοσοκομείο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ίσα ίσα που πετυχαίνεις και ανοσία "αγέλης" έτσι. Το θέμα είναι αυτοί οι νέοι να μείνουν μακριά από τους παππούδες. Αλλά τώρα τι γίνεται; Μικροί μεγάλοι στοιβαγμένοι στα ΜΜΕ. Νέοι, μεσήλικες και παππούδες συνωστισμένοι σε διαμερίσματα λίγων τετραγωνικών. Και η κατάσταση ξέφυγε. Κόλλησαν αυτοί που έπρεπε να προφυλαχτούν και μοιραία κάποιοι θα αποβιώσουν. Είναι αυτό λόγος να καταστρέψεις ένα ήδη οικονομικά και ηθικά εξαντλημένο κράτος; Στην προσπάθεια να σώσεις κάποιους ηλικιωμένους, που δεν θα το πετύχεις ούτε αυτό, να υπονομεύσεις την ύπαρξη του κράτους και των νεότερων γενεών; Μακάρι, έστω και την ύστατη στιγμή, να πρυτανεύσει η λογική...

Tasos

Kατώτεροι των περιστάσεων . Δυστυχώς

TP

Oπως τα βλέπω τα πράγματα έχουν παντελώς χάσει την ψυχραιμία τους, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, παίρνουν οριζόντια μέτρα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, Ισοπεδώνουν τη Θεσσαλονίκη με άσχετα μέρη με ελάχιστα κρούσματα, δεν κάνουν ελέγχους πουθενά και όπου κάνουν είναι ελλιπείς. Σήμερα και χθες 50 μέτρα πριν τη Βουλή απλά έκοβαν την κίνηση και κοίταγαν (??) τα χαρτιά που τους δείχναμε που θα μπορούσαν να λένε οτιδήποτε. Κρίμα είναι πολλοί κατώτεροι των περιστάσεων. Αλήθεια η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9.00 που ακριβώς θα βοηθήσει? Να μας σαλτάρουν..

Δεξιοί φίλε...

Δωσ' τους εγκλεισμό - περιορισμό - απαγόρευση - χούντα - φασισμό και τη σάπια καπιταλιστική ψυχή τους πάρε. Αλλά ξεχνάτε, ξεχνάτε, ακόμα και το όνομα σας δεν θυμάστε... λαός που ζει με 500€ μηνιάτικο για 10 ώρες δουλειά και βγάζει και δεξιούς, λες και είναι βλήτο Ουγγρικό, Πολωνικό, Λετονικό, Σλοβάκικο κλπ. αυτά παθαίνει. Λουστείτε τα τώρα, μαζί κι εμείς που τύχαμε να ζούμε μαζί σας. Λαός της πείνας, με δέκα χρόνια κρίση καπιταλιστική, έδωσε στη δεξιά 40%... Α Δ Ι Ο Ρ Θ Ω Τ Ο Ι.-

nikos

Σε όλη την Ευρώπη απαγορεύσεις έχεις δεξιοί είτε αριστεροί.Χαμένα τα χεις.

موصطفا

Πες τα Χρυσόστομε!!!

Κυριάκο να δημεύεις τα αμαξια των παραβατών

Όταν λέμε λοκνταουν να το εννοούμε. Πρέπει να κλείσουν όλα μέχρι το Γενάρη των Φώτων. Όλοι σπίτια τους με κανονική μισθοδοσία και οποίος βγαίνει εξω να συλλαμβάνεται. Μόνο έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα. Κυριάκο καλα το πας, αλλά χρειαζονται και αλλά μέτρα ποιο αυστηρά

Μ Α Π Ε Σ

Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Χαρδαλιας: 1. Δεν έχουμε άλλο σχέδιο εκτός από απαγόρευση κυκλοφορίας. 2. Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9μμ μεχρι 5πμ 3. Δεν κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία ούτε καν στη Θεσσαλονίκη που τείνει να γίνει Ιταλία. 4. Το τρέξιμο μετά τις 9 το βράδυ κολλάει. 5. Αν βγεις μετά τις 21:00 με σκύλο δεν κολλάει. Αν περπατάς χωρίς σκύλο έστω και μόνος σου κολλάει. 6. Την ημέρα στριμωχτείτε άφοβα στα λίγα ΜΜΜ που έχουμε, κάντε βόλτες με το car όλη μέρα στέλνοντας supermarket, φαρμακείο κτλ κτλ, αλλά το βράδυ στις 9 κολλάει έστω κι αν περπατάτε. 7. Απαγόρευση, απαγόρευση, απαγόρευση, απαγόρευση, απαγόρευση και καμία ενίσχυση Καλή τύχη.

موصطفا

Κυβέρνηση του απαγορεύεται!

"Τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία"

Η εμμονή για την οποία το 1ο λοκντάουν πέτυχε, ενώ το 2ο πάει κατά....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία