Κουκάκι: Στον Αρειο Πάγο οι αστυνομικοί - Ζητούν οι κατηγορίες να γίνουν κακούργημα

koukaki433_2

Προσφυγή αστυνομικών στην Εισαγγελία για τους τσιμεντόλιθους και τα επεισόδια -«Ήθελαν νεκρό αστυνομικό», λένε - Ζητούν μετατροπή των κατηγοριών των 20 συλληφθέντων

Καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ‎Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα έκανε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στο Κουκάκι και τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σταματάκης και ο αντιπρόεδρος Σπήλιος Κρικέτος, στην προσφυγή τους, κάνουν λόγο για επιθέσεις συντονισμένες, προσχεδιασμένες με πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθους που είχαν σκοπό να προκαλέσουν είτε θάνατο είτε βαριά σωματική βλάβη των ενστόλων που επιχειρούσαν, ενώ αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν το θέμα των διώξεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση», επισημαίνουν ενώ ζητούν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

stamatakis_giorgos
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

«Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων, ένας από τους κύριους σκοπούς του οποίου είναι η καταβολή κάθε δυνατής και νόμιμης προσπάθειας και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων των μελών μας, αλλά και η διαφύλαξη της σωματικής τους ακεραιότητας, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο επιχειρήθηκε νόμιμη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα υπό κατάληψη κτίρια στην Ματρόζου και Παναιτωλίου, στην περιοχή «Κουκάκι», παρουσία αντιπροσώπου της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία είχε επιτυχή έκβαση.

Στη συνέχεια, όμως, τα κτίρια αυτά ανακαταλήφθηκαν από τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, με συνέπεια την εκ νέου επέμβαση της αστυνομίας, κατά το αμέσως προηγούμενο Σάββατο, 11-1-2020. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εξαπολύθηκε σφοδρότατη επίθεση εναντίον των αστυνομικών που ελάμβαναν μέρος στην επιχείρηση, με στοχευμένη ρίψη εναντίον τους διαφόρων βαρέων αντικειμένων και με τον άμεσο σκοπό, όχι μόνον να τους εμποδίσουν από την επιχειρούμενη εκκένωση του κτιρίου, αλλά πρωτίστως να τους πλήξουν καίρια και να τους θανατώσουν.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται και από τις ληφθείσες φωτογραφίες, αλλά και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα οποία προβλήθηκαν από όλους τους πανελλήνιας εμβέλειας
τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο έξωθεν του κτιρίου αστυνομικοί, δέχονταν από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 ΣΝ για τις πρώτες βοήθειες, και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι ενέργειες αυτές των καταληψιών, αρκετοί εκ των οποίων συνελήφθησαν, ήταν απολύτως συντονισμένες μεταξύ τους, προσχεδιασμένες (καθ’ όσον δεν νοείται να υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθοι), και είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν, είτε το θάνατο, είτε τη βαριά σωματική βλάβη των νομίμως ενεργούντων αστυνομικών, εναντίον των οποίων με μένος εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Εκδηλώθηκαν δε οι ενέργειες αυτές, από σύνολο πολλών ατόμων, τα οποία οργανώθηκαν για να διαπράξουν το παραπάνω κακούργημα, σε βάρος μάλιστα δημόσιας (ήτοι της αστυνομικής) αρχής, την οποία ήθελαν να εξαναγκάσουν να απόσχει από τη νόμιμη ενέργεια της εκκένωσης του κτιρίου.

Παρά ταύτα, τα οποία αποδεικνύονται από το βιντεοληπτικό υλικό που όλο το πανελλήνιο έλαβε γνώση του, μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και μόνον, δηλαδή για πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα!!! Και μάλιστα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Εισαγγελία αναφέρει ότι δήθεν η δίωξη ασκήθηκε όπως ασκήθηκε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που η Ελληνική Αστυνομία της προσκόμισε (σαν να ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες)!!!!

Η τοιαύτη συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Όταν μάλιστα, η ίδια Εισαγγελία, έσπευσε με υπερβάλλοντα ζήλο, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για δήθεν χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας κατά την επιχειρηθείσα το Δεκέμβριο εκκένωση του κτιρίου!
Διερωτώμεθα, γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για τελεσθείσα σε απόπειρα, ανθρωποκτονία από πρόθεση (299 Π.Κ.), ή, έστω, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (310 Π.Κ.), τελεσθείσα στα πλαίσια εγκληματικής, και μάλιστα τρομοκρατικής οργάνωσης του άρθρου 187Α Π.Κ. σε βάρος των συλληφθέντων καταληψιών; Γιατί η υπόθεση κρίθηκε ωσάν να πρόκειται για ήσσονος σημασίας αδικήματα και εισήχθη στην αυτόφωρη διαδικασία;

Με τις παραπάνω επισημάνσεις και με την πεποίθηση ότι εκφράζουμε την περιρρέουσα αγανάκτηση, όχι μόνον των αστυνομικών υπαλλήλων -που αισθάνονται πλέον ότι δεν τυγχάνουν καμίας απολύτως προστασίας από το κράτος-δικαιοσύνη ούτε καν ως θιγόμενοι πολίτες- αλλά και όλων των νομοταγών πολιτών, οι οποίοι με φρίκη και τρόμο παρακολούθησαν την ακραία έκφραση της αναρχίας, παρακαλούμε όπως, στα πλαίσια των καθηκόντων Σας, προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Απαράδεκτη δικαιοσύνη

Η ανοχή των δικαστών στους τραμπουκους έφερε την μαρφιν και την κατάσταση στα εξαρχεια. Εάν δεν μπορείτε κύριοι να λειτουργησετε υπάρχει και η παραίτηση. Πλημμελημα η απόπειρα ανθρωποκτονιας από πρόθεση?? Ξεφυγατε τελείως. Σταματειστε να οπλιζετε τα χέρια των δολοφόνων της μαρφιν.

Dr pepper

Οι 8 στους 10 εισαγγελείς είναι κάτι επιορκοι αριστεροστροφοι μπολσεβίκοι επιπέδου Τουλουπακη πού το αριστερό κατεστημένο έχει βάλει σε θέσεις κλειδιά προκειμένου να πέφτουν στα μαλακά τα δικά τους παιδιά

Άλαλος

Όταν ο συριζα κυβερνάει ακόμα την δικαιοσύνη αυτά τα εμετικά θα βλέπουμε...τι να σχολιάσεις για αυτούς που δώσαν την ελευθερία στους εν δυνάμη δολοφόνους;;;Κρίμα στην Ελληνική δικαιοσύνη που αμαυρώνεται από συριζαίους δικαστικούς.

kiko

Η δικαιοσύνη έχει διαβρωθεί από συνωμότες - συνοδοιπόρους των φασιστών-μπαχαλάκηδων. Δείτε ! Και ο θρασύδειλος Ινδαρές, "νομικό" φροντίζει να κάνει το γιόκα του.

Αγύριγο κεφάλι

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ να γίνει και η αδικαιολόγητος ΒΙΑ εκ μέρους των δυνάμεων καταστολής! __________ΛΑΘΟΣ μέγα του Τσίπρα που δεν το έκανε!_______Από μιά ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση περιμέναμε να κάνει τέτοιες ΤΟΜΕΣ!_________Από την ...ΔΕΞΙΑ θα περιμένουμε; ______Εδώ μέσα οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ (δεν βλέπετε;) συμπαρίστανται στην ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ των ΚΡΑΤΙΚΩΝ οργάνων καταστολής και λένε (γιά τον λαό, τον οποίον σημειωτέον ΜΙΣΟΥΝ):___"ΒΑΡΑΤΕ τον! Και λίγο Ξύλο του ρίχνετε"!..

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΡΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ;;;;;;

ΗΛΙΑΣ ΠΑΤΣΑΣ

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩς ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΘΑ ΒΡΕΙς ΤΟΙΧΟ........

Μια ερώτηση παρακαλώ Κύριε

δηλαδή επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι υπέρ των ενεργειών των αστυνομικών, είμαι φασίστας;

Κακούργημα είναι αυτό που κάνατε στην οικογένεια

Ετοιμαστείτε να πληρώσετε οτι έχετε και δεν έχετε.

Λ

Σωπα ρε Τσε Γκεβάρα. Απειλείς? Σιγά μη σκιάσεις κάνα καλτσον

Εγκληματική οργάνωση 20 ατόμων

Αν 20 άτομα, συσκεφθούν για να κάνουν παράνομη πράξη, για μεταφέρουν εξοπλισμό, και να προβούν σε σχεδιασμένη επίθεση στην Αστυνομία, δεν εμπίπτουν στον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης; Δηλαδή αυτά τα βλαμμένα της ΧΑ όταν έριξαν τους πάγκους των λαθρομεταναστών, τι παραπάνω έκαναν;

Nikos

Αυτοί οι λεγομενοι αντιεξουσιαστες ειναι ευπορα παιδιά εισαγγελέων, Συριζαιων , σκηνοθετών και ηθοποιων. Ο Συριζα είναι ηθικός αυτουργος

Κλασικά

μακριά γαϊδούρα τα μπατσάκια όπως βλέπουμε στη φώτο...

Τακης

Η Τιμωρια των αστυνομικων ποτε θα γινει που την γλιτωνουν παντα? Τα βιντεο απο βια απο αστυνομικους που δεν τα δειχνει καμια τηλεοραση και τα ανεβαζουν στο φβ και στο τουιτερ? Τον αλλον που βαρεσαν με πυροσβεστηρα στο κεφαλι οι αστυνομικοι δεν ειδα να αναφερεται πουθενα. Και ολα αυτα σε ανθρωπους ηρεμους γιατι οπως φαινεται και στο αρθρο τους επικυνδινους διαδηλωτες τους φοβουνται και δεν κανουν τιποτα .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης