Παναπηρικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: «Ισότιμη» πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία

Παναπηρικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: «Ισότιμη» πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία

Στο «Παναναπηρικο συλλαλητήριο» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα

arth1_2
Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες, με αιτήματα ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, «ισότιμη» πρόσβαση τους στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευσης και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο «Παναναπηρικο συλλαλητήριο» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα.

arth1


Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν τα προεδρεία της συνομοσπονδίας και των περιφερειακών ομοσπονδιών αναπήρων, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονοπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κλιμάκιο της ΛΑΕ και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμοπουλος

«Απο τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα», είπε ο προεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστανης , τονίζοντας ότι αυτο απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε όλη την κοινωνία .«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με έναν αταλάντευτο και ακάματο αγώνα, να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας».

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρδακαστανης αναφέρθηκε σε επιμέρους διεκδικήσεις, όπως σταθερή χρηματοδότηση των δομών, βελτίωση των υπηρεσιών, δημόσιο πρόγραμμα αναπηρικών πολιτικών, φθηνότερο φάρμακα, κ.α.

mes1


«Παζάρια και σκόντο στην υγεία δεν κάνουμε. Διεκδικούμε ανοιχτές δομές σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Βαρδακαστανης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης