Άγνωστοι έκαναν «ντου» και διέκοψαν λειτουργία σε εκκλησία στην Ασκληπιού

peukakia

Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου - Αδιευκρίνιστο ακόμα τι φώναξαν οι εισβολείς που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους

Εισβολή σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας έκανε λίγο μετά τις 9 ομάδα περίπου 30 ατόμων.

Το «ντου» έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισβολείς που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα διακόπτωντας τη Θεία Λειτουργία.

Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι 30 εισβολείς είχαν αποχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διακριβωθεί το περιεχόμενο των συνθημάτων των εισβολέων καθώς τόσο οι πιστοί όσο και οι ιερείς που μίλησαν στους αστυνομικούς δεν ήταν σε θέση να πουν τι ακριβώς φώναξαν οι εισβολείς.

ΣΧΟΛΙΑ (93)

Στο τζαμί θα μπουν;

Αυτό που θα χτιστεί στον Βοτανικό.

Η εφηβεία των Ρωβίκουλων

Η αφέλεια και η έπαρση είναι επικίνδυνος συνδιασμός. Αλαζονία you know? Γιατί δε τους μαζεύουν αυτούς τους ιδεολογοπληκτους κακομοίρηδες που μας πουλάν "ιδανικά" της κακιάς ώρας. Ας είχαν υπόψη τους τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας...

Δημήτρης

Ο Ρουβίκωνας συμπεριφέρεται σαν παιδάκι κι έτσι δίνει τροφή στους εθνικοσοσιαλιστές και στους δεξιούς αντίχριστους. Αν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμπεριφορά στους άστεγους από την εν λόγω ενορία θα μπορούσε να το συζητήσει με αυτήν μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας. Ο χριστιανισμός έχει μάρτυρα επί εθνικοσοσιαλισμου που είναι ο άγιος Αλέξανδρος Σμορέλ. Επίσης για τον χριστιανισμό η υπεραξία του δεξιού καπιταλισμού είναι απορριπτέα(ερωταποκρίσεις Αγίου Βαρσανούφιου). Ξέρω, θα αρχίσετε οι εθνικοσοσιαλιστές και οι δεξιοί να γράφετε για τους διωγμούς των σοσιαλιστικών(όχι σοσιαλδημοκρατικών) κρατών στους χριστιανούς. Σας απαντώ όπως μιλώ για τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας εκφράζει υψηλές ηθικές αξίες ενίοτε με πολύ πολύ πολύ λάθος τρόπο ενώ έσεις μισανθρωπιά ενίοτε με καλό τρόπο.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Δημήτρης.Είναι πολύ σωστά τα περισσότερα από αυτά που λες,όμως οι υψηλές ηθικές αξίες,εκφράζονται και με τον κατάλληλο τρόπο,αλλιώς παύουν να είναι και υψηλές αλλά και ηθικές.

Δημήτρης

Δεν παύει η ηθική απλά κρύβεται. Η ηθική είναι διαλεκτική και δεν είναι αναλυτική όπως είναι η λογική αν και στις δύο μπορεί να αποκοπεί η ύλη από τη μορφή (κρυφή-θεωρητική η πρώτη,ορθή-τυπική η δεύτερη).Κατά τούτο η ηθική δεν είναι απαραίτητα βέβαιη, όπως μας διδάσκει και ο Έκο. Αλλά κι αντίστροφα, αν ίσχυε αυτό που λέτε δε θα έπρεπε κάποιος από τους δύο ληστές να μπει στον Παράδεισο. Ο Χριστός αγαπητέ μας είπε τί τον εξοργίζει ως Πρόσωπο,δηλαδή καί ως Θεό καί ως άνθρωπο.Η υποκρισία. Και σας ερωτώ τί είναι υποκρισία, το καλό με λάθος τρόπο ή η μισανθρωπιά με σωστό τρόπο;

ΚΥΠΡΙΟΣ

Δεν υπάρχει καλό με λάθος τρόπο. Η λάθος πράξη είναι κακό. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είναι εκπληκτικό πόσο μπερδεμένος μπορεί να είναι κάποιος και να θεωρεί ότι είναι ορθολογιστής. Αν αναφέρεσαι σε προθεσεις, πολλοί εγκληματίες τις επικαλούνται. Η κοινωνία οομως όρισε να κρίνουμε τις πραξεις, και επειδή αυτές και μόνον βλέπουμε κι επειδή οι πραξεις κι οχι οι σκέψεις είναι που έχουν συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο. Η κοινωνία όρισε και την ηθική με βάση το έθος, τη συνήθεια, κατά τον Αριστοτέλη- μέγεθος σαφέστατα μεγαλύτερο του Έκο, και που η ετυμολογία τον επαληθεύει. Εξάλλου στο ισλάμ μπορείς να νυμφευτείς εξαχρονες, όπως ο Μώαμεθ, και είναι ηθικό σε εκείνη την κουλτούρα, αφού αυτό αποφάσισε. Η άποψη της αριστεράς που νομιμοποιεί τη βία κατά βούληση αν βολεύει ΔΕΝ μπορεί να είναι ηθική αφού είναι ανακόλουθη και συνεπώς παράλογη. Αν η αριστερά επικαλείτο τουλάχιστον τη Θεία νομιμοποίηση θα μπορούσε ίσως να πείσει τους ακόλουθούς της, αλλά αρνούμενη τον Θεό, όντας άκρως υλιστική αποποιείται και την ελάχιστη νομιμοποίηση που θα της αναλογούσε. Η αριστερά είναι το αριστερό χέρι του διαβόλου. Γι ´ αυτό και αυτοπροσδιορίζεται με το απολυτο αρχέτυπο του κακού. Σε όλες τις κουλτούρες η δεξιά είναι το καλό, και η αριστερά επέλεξε να αυτοαποκαλείται με το απόλυτο σύμβολο του κακού. Όχι τυχαία. Και το κακό είναι μεταξύ άλλων το ψεύδος, η εξαπάτηση, η διαβολή... Κι όλα τα πιο πάνω εμφανίζονται με ευχάριστο προσωπείο.

Δημήτρης

Πολιτικά οι όροι δεξιά κι αριστερά αναφέρονται στη θέση που είχαν ή/και έχουν στα έδρανα του κοινοβουλίου οι σχετιζόμενοι με τις αντίστοιχες πολιτικές θεωρήσεις δηλαδή σε κάτι εντελώς συμβατικό και κατά τούτο σε κάτι που δεν έχει σχέση με τη θεωρητική συζήτηση περί της δεξιάς κι αριστεράς του Κυρίου στο χριστιανισμό ή γενικότερα για το αριστερό και δεξιό στις θρησκείες. Αν θέλαμε να πούμε τί είναι αριστερά και τί δεξιά όχι με όρους συμβατικούς αλλά θεωρητικούς θα λέγαμε ότι η καθολική βούληση στην αριστερά είναι ώστε η ελευθερία να μην υπονομευθεί από το ατομικό συμφέρον (ξεκινήστε από τον Καντ γι'αυτά τα ζητήματα) ενώ στη δεξιά είναι ώστε η καθολικότητα να υπονομεύσει τη βούληση. Δηλαδή η αριστερά είναι ορθολογικά φιλελεύθερη ενώ η δεξιά είναι ουσιοκρατική και κατά τούτο αντιδραστική. Τώρα για τον υλισμό της αριστεράς. Κατ'αρχάς υλιστική δύναται να είναι και η δεξιά αν κρίνουμε από την ζωική ορμή ως καθολική βούληση ως ουσία στον Σοπενάουερ(κριτική του στον Καντ). Ο υλισμός της αριστεράς όντας λογικά απελευθερωτικός ουδεμία σχέση έχει με την απρόσωπη κίνηση και διαίρεση του αρχαιοελληνικού υλισμού(Ίωνες,Ατομικοί). Τώρα για τη σχέση δεξιάς και αριστεράς με το χριστιανισμό. Ως προς την ουσιοκρατία της δεξιάς(ένυλη ή άυλη) ο χριστιανισμός αντιπαραθέτει την υπερβατολογία της Θεολογίας του (ο Θεός είναι ζόφος αγνωσίας). Ως προς τον λογικό φιλελευθερισμό από την ύλη της αριστεράς ο χριστιανισμός αντιπαραθέτει την Πνευματολογία του(δε θα απελευθερωθεί όλη η δημιουργία στα έσχατα ώστε να σχετισθεί με το Λόγο). Κάθε Κυριακή έχεις την υπόμνηση του τί θα τρως στα έσχατα όντας ελεύθερος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Το Λόγο θα τρως.

Δημήτρης

Ο Αριστοτέλης τα γράφει αυτά ως ουσιοκρατικός φιλόσοφος(ένυλο είδος ως άτομο,γένος και πρώτη διαφορά αλλά τελικά ως όλα γένος). Δεν έχουμε φθάσει στην κριτική στην ουσιοκρατία που άρχισε με τους αρχαίους Σκεπτικούς (Πύρρωνα Ακαδημαϊκούς) και ολοκληρώθηκε στο Διαφωτισμό με ενδιάμεση στάση μεσαιωνικούς λόγιους όπως τον Όκκαμ. Έτσι η καθολική βούληση από την ύλη στον Μαρξ δε μπορεί να προσληφθεί ως εκλογίκευση της ελευθερίας από την ύλη, από μια ουσιοκρατική σκέψη. Προβλέπονται δούλοι στον Αριστοτέλη αν και εξακολουθεί λογικά και όχι διαλεκτικά να έχει πρόβλημα με τόν τόκο δηλαδή με το να έχεις χρήμα χωρίς εργασία.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Δημήτρης.Καλό είναι αγαπητέ Δημήτρη να αφήσεις τα φιλοσοφικά βιβλία που διαβάζεις,και να αρχίσεις να μελετάς την Αγία Γραφή.Με αγάπη Χριστού σου το λέω.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Δημήτρης.Και τα δύο είναι υποκρισία.Δεν υπάρχει καλό με λάθος τρόπο,ούτε κακό με σωστό τρόπο.Το καλό θα είναι πάντα καλό,και το κακό θα είναι πάντα κακό.

Δημήτρης

Αυτή είναι αναλυτική-ταυτολογική σκέψη και δεν ισχύει στη θεολογία την οποία λέτε ότι κατέχετε που ισχύει η διαλεκτική σκέψη. Στη διαλεκτική σκέψη το καλό με κακό τρόπο κρύφτηκε-αδράνησε (είναι αυτό που λένε οι Πατέρες για αδρανοποίηση του Βάπτισματος όταν ενεργούμε με κακό τρόπο χωρίς όμως να έχουμε κατάργησή του). Τώρα,αν το καλό με κακό τρόπο (υπεράσπιση του Ιησού από τον Πέτρο με το να κόψει το αυτί του στρατιώτη), είναι ισοδύναμο με το κακό με καλό τρόπο ( το να δύναται ο διάβολος να εμφανιστεί ως άγγελος φωτός) είναι το αυτό πράγμα,τότε ο Πέτρος είναι ο διάβολος. Σε αυτήν την περίπτωση κι εγώ θα σας συνιστούσα με αγάπη να ξαναδιαβάσετε τη Γραφή.

Δημήτρης

Αν ίσχυε η αναλυτική-ταυτολογική σκέψη στη χριστιανική θεολογία ή ο Θεός ως καλός δε θα ήταν παντοδύναμος όσο υπάρχει το κακό ή ως παντοδύναμος θα ήταν και κακός εκτός από καλός (γνωστικός Βασιλείδης). Αν λοιπόν μελετάτε τη Γραφή,μπορείτε από τη Γραφή να μου καταρρίψετε αυτές τις δύο θέσεις; Περιμένω.

Κυνικός

Ο Ρουβικωνας εκφράζει τις ίδιες "ηθικές αξίες" που εξέφραζαν και οι μπολσεβικοι που έστελναν τους Χριστιανούς στα γκουλαγκ, στα ψυχιατρεία ή στην εκτέλεση. Έχεις αναρωτηθεί πόσοι άστεγοι και άποροι βρίσκουν στον Άγιο Νικόλαο χρήματα και τροφή; Ας πάνε και στους μουσουλμάνους να κάνουν τα ίδια, που ούτε τους δικούς τους δεν βοηθάνε...

Δημήτρης

Αναφέρεστε στην αλλοτρίωση όπως την κατανοεί ο μαρξισμός.Αυτήν προσπαθούσε να θεραπεύσει το γκούλαγκ. Αυτή ικανά ταυτίζεται με τον χριστιανισμό,όχι όμως κι αναγκαία. Αλλά και ικανά ταυτισμένη δεν είναι ένεκα του χριστιανισμού καθ'εαυτού αλλά ένεκα των ψυχολογικών(φαντασίες) και ιδεαλιστικών(απρόσωπος δογματισμός) του προσλήψεων κάτι που επίσης καταδικάζει ο χριστιανισμός και το θεραπεύει με Κανόνα. Δηλαδή τα πράγματα δεν είναι τόσο άσπρο μαύρο. Κι επειδή δεν είναι τόσο άσπρο μαύρο τα πράγματα πάλι δε θα ταχθώ a priori υπέρ των γκούλαγκ.

Soro...piastos

Μπράβο ρουβάκια, πάλι διπλό μεροκάματο! Αυτό που σεβόταν και δεν έκαναν οι Βούλγαροι και οι Γερμανοί επί κατοχής, εσείς ούτε κάν! Δύσκολο να πεις όχι στον μεγάλο καθοδηγητή, ειδικά αν έχει παπαριασει το μυαλό. Υ.Γ. Σε τζαμί μη τυχόν.... εκεί θα σας λιανισουν τον ποπουλι και κρίμα να σας χάσουμε. Γειά σου ρε ΣΥΡΙΖΑ.....

FAILED STATE

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ να τρομοκρατούν ανθρώπους επειδή πάνε στην εκκλησία ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Δημήτρης

Στην ώρα της Θείας λειτουργίας, κατά τον Μάξιμο τον Ομολογητή, οι βουλήσεις των πιστών ενοποιούνται σε μια ολότητα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.Το πρόσωπό μας δεν αίρεται ιδεαλιστικά αλλά λογοποιείται-εκλογικεύεται χριστολογικά. Η εργατική τάξη στον κομουνισμό είναι η βούληση που δεν αναιρεί την ολότητα όχι όμως ένεκα κάποιας ουσιοκρατίας όπως στον Σοπενάουερ και στον φασίστα Χάιντεγκερ αλλά επειδή η ελευθερία εκλογικεύεται, δηλαδή όπως στον Χέγκελ. Δεξιοί και φασίστες, καλό απόγευμα.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Αίσχος! Μόνον εμείς έχουμε δικαίωμα να εισβάλλουμε σε θέατρα και να διακόπτουμε παραστάσεις! Οι άπιστοι δεν έχουν δικαιώματα παρά μόνη υποχρέωση να πληρώνουν την μισθοδοσία μας!

Μισθοδοσία

Φίλε μου αν ήξερες ότι το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας απαλλοτριώθηκε με αντάλλαγμα τη μισθοδοσία των κληρικών, τότε δε θα μιλούσες. Ειδικά αν μένεις σε κάποια περιοχή όπως Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Νέα Ιωνία, νέα Φιλαδέλφεια κλπ θα πρέπει να κρατάς διπλά το στόμα σου κλειστό, γτ αν σταματήσει η μισθοδοσία θα σταματήσεις κι εσύ να έχεις σπίτι εκεί..

Ανορθόδοξος Λογικός

Αν συγκρίνεις θεατρική παράσταση με το ιερό τελετουργικό (οποιασδήποτε καθιερωμένης) θρησκείας, καλύτερα να μη μιλάς γιατί εκτίθεσαι...

Αριστερο νεπταξιτακι

Ποιες παραστασεις ρε καραγκιοζακο; Τις σατανιστικες, ή αυτες που προσβαλλουν το θρησκευτικο συναισθημα των Ορθοδοξων Χριστιανων, μονο και μονο για να προκαλεσουν; Που οταν ακουτε για Ορθοδοξια, και το κεφαλι σας φερνει 7 σβουρες, σαν το κοριτσακι απο τον εξορκιστη.

Κοκκινη τρομοκρατια και τσιπραιικη υποκρισια

Η κοκκινη τρομοκρατια σε ολο της το μεγαλειο, με τις παρακρατικες συμμοριες να αλωνιζουν. Η Ελλαδα και οι Ελληνες πλεον ζουν υπο καθεστως στυγνης τυραννιας και κυβερνητικης αριστερης τρομοκρατιας. Ο Τσιπρας που χθες καλεσε τον κοτσιδακια στο Μαξιμου, για αυτου του ειδους την τρομοκρατια και την βια, τι εχει να μας πει;

Αλήτες

Αριστεροί

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ !!! ΕΚΑΝΑΝ AUDITION ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!

.......................ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙ ΛΕΞΗ,,,ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stel90

«Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος... αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια», αναφέρει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου 

kiberbo

Ο ιδρυτής του CSIi, κ. Eμμανουήλ Σφακιανάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»