Σοκ και δέος: Πληροφορίες για οκτώ νεκρούς - 56 τραυματίες
Οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Ασθενοφόρα φθάνουν συνεχώς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου, δεύτερου βαθμού και με έντονα αναπνευστικά προβλήματα
Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών στους οκτώ.
56 είναι οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Υγείας, από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Εκεί, ανάμεσα στους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, μεταφέρθηκαν και οι σωροί άλλων έξι ατόμων.
Δείτε τις φωτογραφίες που μεταδίδει το irafina.gr
Κλείσιμο
Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δευτερου βαθμού. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι τραυματίες ανέρχονταν σε 56.
Μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εκαυματίες, οι έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.
Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τα μεσάνυχτα ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, οι δύο είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 25 άνθρωποι διακομιστεί στα νοσοκομεία, με τους έξι να είναι διασωληνωμένο σε ΜΕΘ.
Τα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες που καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο
Ακολουθεί το ηχητικό από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο ΘΕΜΑ 104,6:
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.