Αλλαγές για τη βαθμολογία της Γ' Λυκείου: Θα υπολογίζονται και τα μη εξεταζόμενα μαθήματα

4153260

Ψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Μιχελή και φέρνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του βαθμού της Γ Λυκείου

Ψηφίστηκε η τροπολογία με αριθμό 1580/6 που κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελή και φέρνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του βαθμού της Γ Λυκείου

Με βάση τη νέα νομοθετική ρύθμιση, για την έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας των μαθητών Γ Λυκείου οτι θα υπολογίζονται εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα , που φέτος μειώνονται στα τέσσερα, και τα μη εξεταζόμενα, εκτός από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Επίσης η τροπολογία περιλαμβάνει και αλλαγές στις διατάξεις για τους μετεξεταστέους.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που αφορά τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν γενικό μέσο όρο 9,5 θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση έως την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Καθηγητής

Όποιος με το ισχύον πλέον σύστημα καταφέρει να πάρει κάτω από 9.5 θα πρέπει να πληρώνεις ακριβό εισιτήριο για να τον βλέπεις. Στη συνέχεια τον περιμένει λαμπρό μέλλον στην άνευ εξετάσεων συνέχιση των σπουδών του σε κάποια καφετέρια - συγγνώμη Σχολή ήθελα να πώ- που οι αριστερούληδες λάτρεις της αξιοκρατίας θα έχουν δημιουργήσει. Συριζίλα όπως λέμε σκ@τίλα...

Καθηγητής

Είναι τόσο ηλίθιοι που ούτε αυτό κατάλαβαν που είχαν κάνει. Αν οι μαθητές προάγονταν μόνο από τα πανελλαδικά μαθήματα θα έχαναν τη χρονιά το 60% όπως είχε γίνει παλαιότερα με τη βάση του 8 ανά μάθημα. Αλλά επειδή γνωρίζουν οι Συριζαίοι του Υπουργείου Παιδείας τα της παιδείας όσο γνωρίζω κι εγώ από κέντημα τα είχαν φτιάξει ωραία. Αλλά του το σφύριξαν του Μιχελή και χάλασε το πάρτυ.

Αυτό

είναι σωστό βήμα. Το ομολογώ μολονότι ανήκω σε άλλο κόμμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»