Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες της περιοχής επισημαίνουν ότι η μονάδα αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία και προσκρούσει στο άρθρο 24 του Συντάγματος περί προστασίας του φυσικού, ανθρωπογενούς αστικού περιβάλλοντος

Ως αντισυνταγματική και παράνομη να ακυρωθεί  η από 9.11.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την οποία επετράπη η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας  γνωστές μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (Ανώνυμες Εταιρείες) και μια Τράπεζα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κοντά στην επιλεγείσα περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου 17.

Κατ΄ αρχάς, επισημαίνουν, ότι η μονάδα  αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα,  υποστηρίζουν ότι  το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον.      

Η χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις  της περιοχής, αφού το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο  ως   κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Επίσης, είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική καθώς επιδεινώνει το περιβάλλον της περιοχής, την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης  των κατοίκων.

Ακόμη, δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, ενώ αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, καταλήγουν οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Δημητριος

Αποτεφρωτηρια οτι εκανε ο χιτλερ πριν 80 χρονια. Ο εξευτελισμος της ανθρωππινης ζωης απο τους συγχρονους φασιστες

ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΙΣ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΦΗΝΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ)

Στεφανέέέέέέέέέέέ

Τα νεκροταφεία δεν βλάπτουν σε τίποτε την υγεία. Οι νεκροί ανακυκλώνονται σε λίπασμα. Η αποτέφρωση είναι απόλυτα ΑΝΤΙ-οικολογική και απαιτεί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και αποδίδει ΡΥΠΟΥΣ. Επιπλέον τα νεκροταφεία είναι πάρκα χωρίς δόμηση. Αν χτιζόντουσαν μεγαθήρια για να θάβονται οι νεκροί, τότε θα το συζητούσαμε το πράγμα.

Μονο

αποτεφρωση καλωδιων για χαλκο

Παπαδιά

Σιγα μην αφήσουν οι τράγοι να γίνει αποτεφρωτήριο, είναι πολλά τα λεφτά καί πολλοί απο πίσω!!!

Νικ

Παπαδια να αγιαση το στομα σου!!!

@

φροντίζει ο πάτερ, τέκνον.Συχνά-πυκνά.

ερευνητής τραγολόγος

σύνηθες τοις τράγεσι η εκ των νώτων αλληλουχία και αλαλάζων συνωστισμός

Antifa-τικος

Όποιος δεν πιστεύει στον Θεό καίγεται όπως άλλωστε θα συμβεί και στην άλλη ζωή. Εμείς επιλέγουμε τον παράδεισο και την κόλαση με τις επιλογές μας.

Antifa-τικος

Κάποιοι θέλουν να είναι ατιμασμενοι ακόμα και στον θάνατο τους. Ο μηδενισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Antifa-τικος

Είναι πολύ ατιμωτικό να καίμε το σώμα. Είναι σαν να του συμπεριφέρομαστε σαν σκουπίδι. Είναι ντροπή η καύση!!!

1984

να προχωρήσει το έργο να μπουν μέσα οι άθεοι

Στέφανος

Δηλαδή τό αποτεφρωτήριο είναι κακό γιά τήν Δημόσια υγεία ενώ τά υπερπλήρη νεκροταφεία είναι εποικοδομητικά γιά τήν Δημόσια υγεία έέέέέέέέέέ?

Νικ

Ναι αλλα εκει εχει κονομα απο τους μαυροφορεμενους μαγους κηδειες μνημοσηνα παρα μνημοσηνα κλπ ενω στην αποτέφρωση δεν θα εχει ΜΑΣΑΑΑΑΑΑΑ...Μπηκες;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ximika_thes_main

 Περίπου 50 άτομα επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας και να εισέλθουν στην εκδήλωση που θα συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας - Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης - Ματαιώθηκε η εκδήλωση

21
xionia_main

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα - Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα -  30 άτομα εγκλωβίστηκαν σε καταφύγιο από τα χιόνια στην Πτολεμαΐδα - Χάος στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων και στην Εγνατία - Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού