Γιατί οι οπτικές ίνες αλλάζουν τις επιχειρήσεις

Γιατί οι οπτικές ίνες αλλάζουν τις επιχειρήσεις

Το download και το upload δεδομένων από το διαδίκτυο γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, το streaming είναι αδιάλειπτο και το buffering αποτελεί παρελθόν

Γιατί οι οπτικές ίνες αλλάζουν τις επιχειρήσεις
Απίστευτες ταχύτητες. Σε αυτές τις δύο λέξεις συμπυκνώνεται η νέα εποχή στις επιχειρήσεις, η οποία όπως φαίνεται από την εξέλιξη της τεχνολογίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορο είναι το ίντερνετ που χρησιμοποιούν. 

Ήδη η χρήση του Διαδικτύου είναι η κινητήριος δύναμη στην καθημερινή λειτουργία των εταιρειών -ανεξαρτήτως του μεγέθους τους. Αυτό είναι το δεδομένο. Ωστόσο, αυτό που «κυνηγούν» όλοι όσοι αναπτύσσονται ή θέλουν να εξελιχθούν, είναι το επόμενο επίπεδο στο δίκτυό τους. Τις οπτικές ίνες δηλαδή. 

Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα με τέτοιες ταχύτητες που τα πάντα για έναν επιχειρηματία αλλάζουν οριστικά και αμετάκλητα προς το καλύτερο. Με απλά λόγια, η χρονοκαθυστέρηση στο uploading, στο downloading, στο streaming, στη μεταφορά τεράστιων δεδομένων, στη συνεχή επικοινωνία μέσω ίντερνετ, στη χρήση συσκευών και στη διαχείριση διαδικτυακών υπηρεσιών, μηδενίζεται αφού οι ταχύτητες που «πιάνουν» οι οπτικές ίνες αγγίζουν τα 100 Mbps και τα 200 Mbps.

«Τεράστια αρχεία ήχου και εικόνας, φεύγουν σαν ένα απλό SMS. Μέχρι να πατήσω το κουμπί να σηκωθώ από την καρέκλα και να ξανακοιτάξω την οθόνη έχει φύγει ένα  1 Giga. Αυτό και μόνο έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε» δηλώνει ο Γιώργος Πετρόπουλος, σκηνοθέτης – παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας GAPTV Facilities που χρησιμοποιεί το WIND Fiber, το δίκτυο οπτικών ινών της WIND. 
Κλείσιμο




«Το Internet είναι η βάση της δουλειάς μας και οι οπτικές ίνες αποτελούν πραγματικό εργαλείο για εμάς. Τώρα η δουλειά βγαίνει σε λιγότερο χρόνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τα ίδια εργαλεία που έχουν και στο εξωτερικό τότε μόνο πας μπροστά..» λέει ο Δημήτρης Κουτσομήτσος ιδρυτής της TAMASENCO, της startup που σχεδιάζει πρωτοποριακά βιντεοπαιχνίδια και (επίσης) χρησιμοποιεί το WIND Fiber. 




Τι είναι το WIND FIBER 

Πραγματοποιώντας μεγάλα βήματα προόδου στον κόσμο του Διαδικτύου η WIND δημιουργεί υποδομές νέας γενιάς και προχωράει το δικτύο οπτικών ινών, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική που συνεχίζεται εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στη Λάρισα. Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. 

«Προσφέρουμε ειδικά σχεδιασμένα πακέτα οπτικών ινών για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Πλέον οι τεχνολογίες νέας γενιάς όπως οι οπτικές ίνες δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων, οι υπηρεσίες WIND Fiber είναι προσιτές σε όλους, ακόμη και σε ατομικές εταιρείες.  Το δίκτυό μας προσφέρει υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα δίνοντας νέα ώθηση στις καθημερινές εμπειρίες και τις παραγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων» σημειώνει ο κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND. 

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να ενημερωθούν για το WIND Business Fiber αλλά και τις ταχύτητες Internet και την κάλυψη του δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή και τη διεύθυνση της επιχείρησης τους στο wind.gr/fiber/business.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης