ΕΥΔΑΠ: Λιγότερο νερό φέτος στους ταμιευτήρες

ΕΥΔΑΠ: Λιγότερο νερό φέτος στους ταμιευτήρες

Στα 892 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το νερό στους ταμιευτήρες από 1,037 δισ. την ίδια εποχή πέρυσι – Τι λένε οι ειδικοί στο protothema.gr - ΕΥΔΑΠ: «Καμία ανησυχία για την επαρκή και απρόσκοπτη υδροδότηση της Αθήνας»

ΕΥΔΑΠ: Λιγότερο νερό φέτος στους ταμιευτήρες
Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, σχετικά με τα αποθέματα του νερού στις εγκαταστάσεις της.

Όπως προκύπτει, η μείωση στα αποθέματα νερού είναι σημαντική σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. Το ανησυχητικό είναι ότι σημειώνονται βροχοπτώσεις οι ταμιευτήρες δεν φαίνεται να γεμίζουν, ενδεχομένως λόγω και της ανορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ, βρίσκονται μόλις 892 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, την ώρα που την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα!   

Κλείσιμο




«Είναι γεγονός ότι έχουμε μειωμένες βροχοπτώσεις στη χώρα μας και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με μειωμένες κατά μέσο όρο βροχοπτώσεις, αν και υπήρχαν έντονες καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Ο συνήθης ύποπτος για τους επιστήμονες είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία οδηγεί σε χειρότερες και πιο άνυδρες συνθήκες για την νότια Ευρώπη, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Εξαιτίας αυτού του λόγου, είναι φανερό ότι η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων έχει πολλή μεγάλη σημασία και το τονίζω αυτό, γιατί η Ελλάδα στερείται τέτοιας διαχείρισης. Με την επιστημονική έννοια του όρου, δεν υπήρχε ποτέ ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τρανό παράδειγμα, η υπερ-χρησιμοποίηση του νερού για τις αγροτικές καλλιέργειες», ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Μαρία Μιμίκου, καθηγήτρια στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επί χρόνια διευθύντρια του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων. 

Απάντηση από την ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωσή της απαντά στις παραπάνω πληροφορίες λέγοντας τα εξής: «Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προκύπτει καμία ανησυχία για την επαρκή και απρόσκοπτη υδροδότηση της Αθήνας.

Τα αποθέματα στους Ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ είναι επαρκή και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκεται στην αρχή του τρέχοντος υδρολογικού έτους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης