Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του 2018 η παράδοση των βαγονιών του μετρό

Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του 2018 η παράδοση των βαγονιών του μετρό

Η κανονική εμπορική λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να αρχίσει το 2020

Στο τέλος του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια του τροχαίου υλικού για το μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ώστε ακολούθως να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία τού συστήματος, το 2019, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της "Αττικό Μετρό ΑΕ".

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου -και πρόκειται να εκτεθεί στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)- το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό.

Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι στη ΔΕΘ θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας που θα ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο οπτικοακουστικό και ενημερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, έντυπο φυλλάδιο) για την πρόοδο του έργου του μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική εμπορική λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να αρχίσει το 2020. Μέχρι σήμερα έχει διανοιχτεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της βασικής γραμμής του έργου, ενώ παράλληλα σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%) και τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%). Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θεσ/νικιός

Καλό θα είναι αλλά θα πρέπει να αποκτήσουν πρώτα παιδεία και να μην τα καταστρέφουν οι οπαδοί των ομάδων όταν θα μπαίνουν συρφετός μέσα στα βαγόνια. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει εν Ελλάδι; Χρειάζονται κρυφές κάμερες παντού για να συλλαμβάνονται , να πληρώνουν τις ζημιές και να φυλακίζονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μόνο έτσι θα προστατευθεί το μετρό από τους βανδάλους.

μπαχαλακης

τι τα φερνεται βαμενα ρεεεεε....θα τα βαψουμε εμεις σε λιγες ημερες...περιμενουμε σπρευ απο την τοπικη συριζα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxoleio_samos

Η δασκάλα δέχτηκε αγωγή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Σάμου, επειδή υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο

76