Στοιχεία σοκ: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα - Μένει χωρίς πόσιμο νερό μέχρι το 2040!

Στοιχεία σοκ: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα - Μένει χωρίς πόσιμο νερό μέχρι το 2040!

Οι καιρικές συνθήκες, η αλλαγή του κλίματος και η κάκιστη διαχείριση των πόσιμων υδάτων, οι τρεις λόγοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα

Το κλίμα αλλάζει, τα καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο έντονα, ο πλανήτης θερμαίνεται και οι προβλέψεις των επιστημόνων εκπέμπουν SOS για το πόσιμο νερό. Σύμφωνα με εκθέσεις, η Ελλάδα θα έχει άμεσες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς μία μεγάλη περιοχή στα νότια της χώρας είναι πιθανόν να μετατραπεί σε έρημος, εξαιτίας της έλλειψης νερού. Υπερβολές; Κάθε άλλο. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν σαφές πρόβλημα νερού για τις αμέσως επόμενες δεκαετίες, λόγω της κακής διαχείρισης από την Πολιτεία. Η Ελλάδα
συγκαταλέγεται στις 33 χώρες του πλανήτη, οι οποίες είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2040 να βρεθούν αντιμέτωπες με εντονότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, εξαιτίας του συνδυασμού των καιρικών συνθηκών, των αλλαγών στο κλίμα και της κάκιστης διαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο», μαζί με άλλες 32 χώρες, οι οποίες καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα, προκειμένου να προφυλάξουν τον πληθυσμό και τις υποδομές τους. Η χώρα μας, βάσει της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, αντιμετωπίζει πιθανότητα μεγαλύτερη από 80% να στερηθεί το απαραίτητο για τη διαβίωση του πληθυσμού και την κάλυψη των αναγκών της νερό μέχρι το 2040, καθώς το κλίμα γίνεται θερμότερο, οι ζεστές ημέρες του χρόνου αυξάνονται και παρόλα αυτά, απουσιάζουν οι υποδομές για τη συλλογή, διατήρηση και αξιοποίηση του πόσιμου υγρού.Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της σχετικής κατάταξης, των 33 χωρών που αν δεν λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με έλλειψη πόσιμου νερού, την ίδια στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και οι προβλέψεις για το μέλλον ανατρέπονται με αυξανόμενη ένταση, προς το χειρότερο.

Στη λίστα περιλαμβάνονται χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας, καθώς και ορισμένες ακόμα ευρωπαϊκές, όπως τα Σκόπια και η Ισπανία, ενώ διακρίνει κανείς και το όνομα της Τουρκίας. Στον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας περιλαμβάνονται οκτώ χώρες και συγκεκριμένα το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Παλαιστίνη (έχει αναγνωριστεί από οργανισμούς και κράτη) και το Ισραήλ.

Πολλές χώρες ακόμη παρουσιάζουν δυσοίωνες προβλέψεις, παρ' ότι στην παρούσα φάση δεν δείχνουν να απειλούνται. Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με την έκθεση του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Έρευνας, θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα, καθώς τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν με το 2040, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και ίσως να είναι αργά.

Δείτε τη λίστα με τις 33 χώρες που καλούνται να αντιδράσουν δίχως περαιτέρω χρονοτριβή, προκειμένου να αποφύγουν την έλλειψη πόσιμου νερού (σ.σ. στη 17η θέση του πίνακα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Έρευνας, είναι τα Σκόπια, τα οποία αναφέρονται ως «Μακεδονία»)...


ΣΧΟΛΙΑ (58)

Παναγιώτης

--Αφαλάτωση - Η χώρα μας, δόξα τω Θεώ, περιβάλλεται από θάλασσα. --Φράγματα - Από τώρα, να γεμίσουμε τη χώρα μας με φράγματα. Ούτε σταγόνα νερού στη θάλασσα, αν δεν χρησιμοποιηθεί. κτλ.,κτλ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΟΥΤΙΣ

ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ: ΟΛΑΝΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΝ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ Ο 4ος ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΛΟΓΩι ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ ΚΥΚΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΤΩΝ ΤΗΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ. ΤΟΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΟΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ - ΜΑΛΑΚΟΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΕ ΗΓΕΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΒΛΑΚΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Πρόοδου. ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΥΘΥΣ ΤΟΤΕ Θ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ - ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗΝ - ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΦΑΙΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ. ΕΙΜΕΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ - ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΣΥΜΝΗΤΙΑΣ - ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΩΜΕΝ ΚΑΘΑΡΣΙΝ ΚΑΙ ΦΩΣ;

@

μεγάλε αυτό που καπνίζεις δεν είναι καλό...

αυτοεξοριστος

Πηγα στο χωριο μου στη Στερεα Ελλαδα και η πηγη στο βουνο ειχε το ιδιο νερο απο τοτε που ημουν παιδι. Αν θελουν ας το μαζεψουν.Πινει μια πολη 100.000 κατοικων γαργαρο νερακι απο μια μονο πηγη.Μη τρελενεστε. Και εκτος αυτου και η θαλασσα νερο ειναι.Με εναν αφαλατωτη και 2 φιλτρακια γινεται μια χαρα ποσιμο. Οποτε μη γραφετε αηδιες εσεις τα δημοσιογραφακια.Δε τα τρωμε ολα.

Water man

Αρες μαρες κουκουναρες θά λέτε τό νερό νεράκι...άν δεν κάνετε οικονομία νερού ..παλιά στό χωριό μού το 1980 γιά μία γεωτρήσει στά 100μετρα εβρισκες νερό.. τώρα 2017 γιά νά βρείς νερό θέλεις τά 200μετρα και πάνω..θά έρθει η ώρα δυστυχώς όπως κάνουμε πάντα σαν κράτος τίς τελευταιας στιγμής...αλλα θά είναι αργά...οι δυσκολοπιστοι νά δούνε μία φωτογραφία τις αρκτικής 1900 και τού σήμερα..και μετά μιλάτε..

Ένας προβληματισμος

η Ελλάδα ειναι στο κοκκινο και το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής ειναι κίτρινο?? πάμε καλά?

ΤΤ

Όσοι διαφωνείτε με μελέτες σαν και αυτή για κοιτάξτε ποιές είναι οι πιο κόκκινες περιοχές στον χάρτη και μετά σκεφτείτε απο πού έρχονται οι πιο πολλοί λαθρομετανάστες στην Ευρώπη.Βάλτε και στην εξίσωση το γεγονός οτι οι συγκεκριμένες χώρες βασίζονται οικονομικά σε μεγάλο ποσοστο στην γεωργία και οτι σαν χώρες είναι πολύ φτωχές για να αντιμετωπίσουν ραγδαίες κλιματικές αλλαγές και ετοιμαστείτε για τεράστιες πληθυσμιακές μετακινήσεις αν σαν ΕΕ,ΗΠΑ,Κινα και Ινδία δεν τα βρούμε στον 21ο αιώνα.

Κακοπροαίρετος

Εγώ λέω να δώσω τον σκύλο και να πάρω μια σαύρα ..... Τι λέτε ρε ;

5Zalis

αφαλάτωση

Πόσοι από τα τζιβανια των σχολιαστών

έχουν πτυχίο ; κανένας

Ελλάς το μεγαλείο σου

Διαβάζω τα σχόλια σας και πραγματικά λυπάμαι για το μέλλον της χώρας που γεννήθηκα. Νερό μπορεί να έχετε αλλά μέλλον με την καμμία !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης