Συγκλονιστική περιγραφή ομήρου στην τράπεζα: Μας είπαν θα χυθεί αίμα...

Οι τέσσερις ληστές εισέβαλαν πάνοπλοι και με αποκριάτικες μάσκες γερόντων στο υποκατάστημα «Θέλουμε τα λεφτά της τράπεζας, όχι των πελατών», είπαν

Πάνοπλοι και αποφασισμένοι εμφανίσθηκαν οι τέσσερις ληστές που εισέβαλαν το μεσημέρι σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο του Πειραιά: Επί τρεις ώρες οκτώ άνθρωποι -υπάλληλοι και πελάτες- κρατήθηκαν όμηροι και έζησαν υπό την απειλή όπλων και χειροβομβίδων τις πιο δραματικές ώρες της ζωής τους. 

Οι κακοποιοί, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομήρων μιλούσαν σπαστά ελληνικά και φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων, αφού απείλησαν ότι θα χυνόταν αίμα, είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλά τα λεφτά της τράπεζας.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των αδίστακτων ληστών που εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου, στον Πειραιά, περιγράφει  μία από τις πελάτισσες που ήταν για περισσότερο από τρεις ώρες όμηρος των αδίστακτων κακοποιών.

"Μπήκαν δυο από τους δράστες μας ακινητοποίησαν και είπαν ληστεία. Κράτησαν όπλα και χειροβομβίδα. Είδα αυτόματα, πιστόλια Φορούσαν μάσκες. Είδα δυο και μετά ακολούθησαν κι άλλοι ληστές. Μας απομόνωσαν σε κάποιο σημείο. Άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα χρήματα από τα γκισέ. Μας οδήγησαν στο υπόγειο και μας κλείδωσαν εκεί. Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους να τους υποδείξουν το χώρο των θυρίδων. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και μας απειλούσαν ότι θα χυθεί αίμα. Μας κράτησαν τρεις ώρες. Δεν μπορούσαν να πατήσουν το συναγερμό τους απειλούσαν με τα πιστόλια και χειροβομβίδα. Φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων», περιγράφει.

Η ίδια πρόσθεσε: «Μας είπαν ότι δεν ήθελαν τα λεφτά των πελατών, αλλα τα λεφτά της τράπεζας. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο. Φαίνονταν ξένοι. Μας απείλησαν. Ο αρχηγός μας είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε ένα τέταρτο από τη στιγμή που έφυγαν από την τράπεζα. Μας άνοιξε την πόρτα. Συνολικά μέσα στη τράπεζα ήμασταν σε ομηρία οκτώ άτομα. Οι πέντε στο υπόγειο και οι τρεις στο ισόγειο του καταστήματος».

Μαρτυρία: Οι ληστές μπήκαν ανά δύο στην τράπεζα

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η κ. Άρτεμις, μια εκ των πελατισσών που κρατήθηκαν όμηροι από τους αδίστακτους ληστές, οι δράστες μπήκαν ανά δύο στην τράπεζα. Οι δύο πρώτοι εισήλθαν περίπου στις δυο και είκοσι το μεσημέρι. Δέκα λεπτά αργότερα στο υποκατάστημα μπήκε η κ. Άρτεμις οποία αρχικά δεν αντιληφθεί τι συνέβαινε. Οι δράστες της είπαν να μείνει ακίνητη, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ληστεία. Γύρω στις τρεις κι ενώ οι δυο πρώτοι ληστές είχαν ακινητοποιήσει τους υπαλλήλους και ήλεγχαν τους χώρους που βρίσκονται οι θυρίδες, άνοιξαν την πόρτα και στους συνεργούς τους.

"Όταν μπήκα εγώ η ληστεία ήταν σε εξέλιξη. Φορούσαν μάσκες αποκριάτικες και μάλιστα καλής ποιότητας. Όταν μπήκα μέσα δεν κατάλαβα οτι γίνονταν ληστεία. Οι δυο φορούσαν μάσκες κι οι άλλοι που μπήκαν αργότερα από μένα γύρω στις τρεις και δέκα το μεσημέρι, φορούσαν γυαλιά και μαντήλια" λέει στο prorothema.gr η κυρίαΆρτεμις και συνεχίζοντας τονίζει:  Αυτοί που μπήκαν αργότερα κρατούσαν στα χέρια τους σακβουαγιάζ με διαρρηκτικά εργαλεία. Το ντύσιμό τους παρέπεμπε σε τεχνικούς. Εγώ μπήκα γύρω στις δυο και μισή. Οι ληστές έφυγαν γώρω στις τέσσερις και μισή. Δεν είχαν σκοπό να μας πειράξουν κι εμείς ήμασταν συνεργάσιμοι. Οι δυο που μπήκαν με τα σακβουαγιάζ ήταν ψηλοί και εύσωμοι. Από τους άλλους δύο ο ένας ήταν μεγάλης ηλικίας, ενώ ο άλλος κοντός κι ευγενικός".

Η ληστεία 
Οι επονομαζόμενοι “ληστές των θυρίδων” που πέρυσι τον Αύγουστο χτύπησαν με κινηματογραφικό τρόπο υποκατάστημα τράπεζας την λεωφόρο Κηφισίας, ξαναχτύπησαν αυτή τη φορά στον Πειραιά. Την ίδια ακριβώς ώρα, με τον ίδιο τρόπο, το κουαρτέτο με τις κουκούλες, εισέβαλε  στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 27-31 και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, κατέβηκαν στο υπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τη μέθοδο της οξυγονοκόλλησης τις άδειασαν αρπάζοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες έχουν διαρρήξει 40 έως 50 θυρίδες.


Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι. Στο υποκατάστημα του Πειραιά βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες όταν ξαφνικά εισβάλλουν τέσσερα άτομα με κουκούλες που κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες. Αφού  ακινητοποιούν πελάτες και υπαλλήλους τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και κατεβαίνουν στο υπόγειο. Με το ίδιο ακριβώς modus operandi που χρησιμοποίησαν και στη ληστρική επιδρομή της 9ης Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης ανοίγουν τις θυρίδες και αρπάζουν ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα. Η όλη επιχείρηση διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες αφού στις 16:49, οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το μπουτόν κινδύνου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. 


Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίθεση του περασμένου Αυγούστου οι ληστές   άνοιξαν 22 θυρίδες πολλές από τις οποίες ήταν άδειες ενώ από τα ταμεία άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ ακόμη και σε κέρματα. 


ΣΧΟΛΙΑ (73)

Rogue One

Και γιατί δεν πάτησαν το κουμπί συναγερμού.?? Τι οδηγίες έχουν από τους τραπεζίτες και δεν ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο.??

Yo

Διότι αν σε απειλούν με όπλο δεν θές να πατήσεις το κουμπί του συναγερμού.

John

Όπως πανε τα πράγματα τίποτα δεν αλλάζει στην ελλαδα. Οι πολιτικοί μόνο νοιάζονται για την καρέκλα και αυτοί που ειναι κομματικά στελέχη ελπίζουν στο ρουσφέτι. Κράτος έτσι δεν γινεται.

ΙΑΠΕΤΟΣ

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ,,ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ Η' ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΣΟ Τ'ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ.!!!!!!

Ελεος!

Διαβαζω τα σχόλια και πραγματικά σοκάρομαι με την ηλιθιότητα, ή την αφέλεια αν προτιμάτε, των περισσοτερων, "τουλάχιστον πηραν μονο τα λεφτά της τράπεζας", λένε τα ξόανα, φαινεται δεν γνωρίζουν οτι οι τράπεζες ποτέ δεν χάνουν χρήματα, και αν χάσουν ενα ποσό απο τα ταμεια θα το πάρουν πίσω εις διπλούν με νέες υπηρεσίες που σημαίνει νέες προμήθειες, τα λεφτά του κοσμάκη διαχειρίζονται, ξυπνάτε βοδια που πιστευετε οτι λαλακία σας λένε οι αμορφωτοι ληστές... δώστε τους και συγχαρητηρια κιολας που κλέβουν την τράπεζα και οχι ...εσάς, βλάκες , ε βλάκες!

Dimitris

λογικο..σε ψηφοφορους του Συριζα μιλαγανε...τι ηθελες να τους πουν...?

Dr.

Μπορεί να ήταν ξένοι οι ληστές, αλλά δεν ήταν βλάκες: Ήξεραν καλά ότι ο σανοφάγος Έλληνας εκστασιάζεται όταν ακούει ανοησίες όπως ''Θέλουμε τα λεφτά της τράπεζας και όχι των πελατών'', και παραβλέπει ότι πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ...

Σε μια αληθινη δημοκρατια... Οι τυπάδες θα βλεπαν ήδη το χώμα... εδω δεν εχουμε δημοκρατια οποτε καλα κανουν οι ληστες

k

αχ μώρε τι επάθε η καλούλα η τράπεζα, να κάνουμε ένα έρανο να μαζέψουμε τα λεφτά που χάσανε

Αριστεροί=απόγονοι αλβανοτσάμηδων

Να υποθέσω πως είσαι κανένας αριστερός ΔΥ; Αν δεν ξέρεις, εμείς οι μη ΔΥ σε ταζουμε όπως δυστυχώς εμείς θα πληρώσουμε και τα κλεμμένα.

κ

απο που προκύπτει οτι ειμαι δημόσιος υπάλληλος ? εισαι σε συγχύση? το οτι εσυ θα πληρώσεις τα κλεμμένα δεν το ξέρουμε , σε κάθε περίπτωση αν τα πληρώσεις πρεπει να κατηγορήσεις την τράπεζα που όλα τα σπασμένα τα ρίχνει στους πόλιτες.

thanasis

Kalimera se oloys.....Tope Tope O PAPAGALOS....... erxetai xeimonas kai kryo KAIROS GIA DYO....KAlimera....

datphatass

Κρύο καιρός για τρίο.

fy

Όσοι είχαν χρήματα και τιμαλφή στις θυρίδες κλαίνε...

Nick

Τουλαχιστον ειπαν οτι ηθελαν τα λεφτα της τραπεζας. Η ληστοσυμμορια στην κυβερνηση παιρνει τα δικα μας λεφτα για να πληρωνει τις τραπεζες.

έτσι είπαν

και πήγαν στις θυριδες όπου είναι λεφτα των καταθετών για τα οποία δεν υπάρχει καταγραφή και κάλυψη από τις τράπεζες.

ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΝΑΜΕ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ !! ΠΑΝΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2333861

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση  δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο