Ήδη στη Μόρια κρατούνται περισσότεροι από 2.500 μετανάστες
Κλείσιμο
, εκ των οποίων 500 περίπου έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Χίλιοι ακόμα μετανάστες, οι οποίοι έχουν πάρει στα χέρια τους την πιστοποίηση και φιλοξενούνταν στο HotSpot της Μόριας προ της 20ης Μαρτίου που άρχισε να εφαρμόζεται η συμφωνία Ε.Ε
. – Τουρκίας, παραμένουν στη Λέσβο για διάφορους λόγους – κάποιοι περιμένοντας μήπως να ανοίξουν τα σύνορα – ενώ έφτασαν σήμερα στο νησί 54 άνδρες της FRONTEX με πτήση από την Ολλανδία, φέρνοντας μαζί τους μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ταυτοποίηση – πιστοποίηση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, ώστε να κλείσει όσο γίνεται περισσότερο το πέρασμα τυχόν τρομοκρατών προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Η ICTS Hellas αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας στην Ελλάδα, με παρουσία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στη χώρα και υλοποίηση απαιτητικών έργων σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα σε data centers.