Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί
αεροπειρατεία και η οποία στις 8.46 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, έχουν απελευθερωθεί. Μέσα στο αεροπλάνο παραμένουν πλέον οι δύο πιλότοι, ένας αξιωματικός ασφαλείας, μία αεροσυνοδός και τρεις επιβάτες.
Ο αεροπειρατής της πτήσης
Κλείσιμο
MS181 φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο και να δει την πρώην σύζυγό του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει εκρηκτικά, όπως αρχικά απειλούσε.
Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.
Οσον αφορά τους επιβάτες: είναι 8 Αμερικανοί, 4 Βρετανοί, 2 Βέλγοι, 1 Ιταλός, 4 Ολλανδοί και 30 Αιγύπτιοι.
Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η απελευθέρωση των ομήρων.
Στην Κύπρο, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «οι αρμόδιοι σχεδιασμοί διαχείρισης κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εφαρμόστηκαν από την αρχή του συμβάντος». Όπως σημειώνεται, υπουργική επιτροπή χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων, το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των αιγυπτιακών Αρχών. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν λήξει το συμβάν.
Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.