Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air: Πολιτικό άσυλο ζήτησε ο αεροπειρατής

Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air: Πολιτικό άσυλο ζήτησε ο αεροπειρατής

Πληροφορίες ότι μπήκε στο πιλοτήριο κρατώντας όπλο και εκρηκτικά - Το Airbus 320 εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο - Επέβαιναν 56 άτομα και 7μελες πλήρωμα

Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air: Πολιτικό άσυλο ζήτησε ο αεροπειρατής
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Κύπρο
για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί
αεροπειρατεία από έναν άνδρα που ζήτησε πολιτικό άσυλο. Οπως μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση ο
αεροπειρατής ονομάζεται Ibrahim Samaha
Κλείσιμο
. Όσον αφορά την καταγωγή άλλες πηγές αναφέρουν ότι είναι Λίβυος και άλλες Αιγύπτιος.

Το αεροσκάφος είναι ένα Airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών (Egypt Air) και προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος. Πυρήνας διαχείρισης της κρίσης έχει συγκροτηθεί στο αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 άτομα και 7μελες πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, βρίσκονται 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι πιλότοι του αεροσκάφους επικοινώνησαν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζητώντας τους να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εξαιτίας της αεροπειρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής μπήκε στο πιλοτήριο και ζήτησε από τον πιλότο να κατευθυνθεί προς τη Κύπρο. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε στο Bloomberg επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αεροπειρατεία.



Η αστυνομία της Κύπρου τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό και υπήρξε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασαν ασθενοφόρα ενώ λίγο μετά τις 10 ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών.

Για πολλούς σήμερα ξυπνούν μνήμες του Φεβρουαρίου του 1978 τότε που πάλι είχε σημειωθεί αεροπειρατεία στην Κύπρο όταν η χώρα βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο των ενδοαραβικών διενέξεων, ενόψει των συμφωνιών του Καμπ Ντέιβιντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης