Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνελήφθη στο Βέλγιο

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνελήφθη στο Βέλγιο

Δίκτυα τζιχαντιστών και στη χώρα μας; - Ενδεχόμενο επόμενο χτύπημά τους τρομοκρατεί και φοβίζει ακόμη περισσότερο

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνελήφθη στο Βέλγιο
Φόβος και τρόμος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν γίνει οι τζιχαντιστές που εκτελούν χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό αμάχους και κρατούμενους. Μετά τους αποτρόπαιους αποκεφαλισμούς αθώων ανθρώπων, τους οποίους έσπευσαν μάλιστα να δημοσιοποιήσουν μέσω Διαδικτύου, το επόμενο χτύπημά τους τρομοκρατεί και φοβίζει ακόμη περισσότερο.

Και ενώ η Γαλλία και η Αμερική ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας για ενδεχόμενο χτύπημα, συναγερμός έχει σημάνει και στις ελληνικές αρχές που προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν δίκτυα τζιχαντιστών στην Ελλάδα μετά τη χθεσινή σύλληψη στο αεροδρόμιο Charleroi του Βελγίου, ενός 24χρονου Σύριου φοιτητή Φιλοσοφικής καθώς κρίθηκε ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Ο νεαρός, φερόμενος ως τζιχαντιστής, είχε ξεκινήσει την πτήση του από την Αθήνα. 

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος είχε πλαστό διαβατήριο από τη Γαλλία. Όταν ταυτοποιήθηκε, οι Βέλγοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όνομά του υπήρχε σε έγγραφο που τον ενέπλεκε με τζιχαντιστές της Συρίας. 

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως μόλις πριν λίγες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα τζιχαντιστών. «Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν στην Νέα Υόρκη. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε όμως ότι το πρόβλημα «υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» και επομένως η Ελλάδα συμμετέχει στην «διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών» καθώς πρόκειται για ζήτημα «εσωτερικής ασφάλειας». 

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας στους Κούρδους που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, προκάλεσε εντυπώσεις, καθώς για αυτή την κίνηση ο κ.Βενιζέλος δεν είχε ενημερώσει τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης