ΕΟΠΥΥ: Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης έως τέλη Μαρτίου

ΕΟΠΥΥ: Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης έως τέλη Μαρτίου

Εξαιρούνται οι γιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων - Στο 2% το ποσοστό των γιατρών που ξεπέρασαν το πλαφόν στη συνταγογράφηση

ΕΟΠΥΥ: Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης έως τέλη Μαρτίου
Ένα ακόμη μέτρο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ  ενεργοποιεί ο Οργανισμός για το μεταβατικό διάστημα του επόμενου μήνα, μέχρι και το τέλος του Μαρτίου οπότε και εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
 
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, δίδεται αύξηση 10% στους μέσους όρους συνταγογράφησης όλων των ειδικοτήτων των συμβεβλημένων ιατρών, των οποίων αυξήθηκαν οι επισκέψεις από 200 σε 400 ανά μήνα.
 
Κλείσιμο
Επίσης, αύξηση στο πλαφόν στις συνταγές δίδεται και στους γιατρούς των στρατιωτικών νοσοκομείων τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που υποστηρίζει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε σύνολο 43.143 ιατρών μόνο οι 950 (το 2%) είχαν υπερβεί στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή στα μισά του μήνα, το πλαφόν στη συνταγογράφηση.
 
Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρακολουθούν την εξέλιξη του μέτρου της συνταγογράφησης και θα λάβουν το επόμενο διάστημα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για την επάρκεια της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης