Με αφορισμό απειλεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς όσους ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης

Με αφορισμό απειλεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς όσους ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης

Γιατί «στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς» και αποτελεί «αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά, που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη»

Με απίστευτους χαρακτηρισμούς και επιχειρήματα επιτίθεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια με τροπολογία που θα περιλαμβάνεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην εννεασέλιδη ανακοίνωσή του που καταλήγει με την έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και την απειλή με αφορισμό «σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», ο κ. Σεραφείμ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

«Ερωτώμεν, λοιπόν τους τολμητίες Βουλευτές και την Κυβέρνηση: Ποιοί είστε εσείς, οι εκπρόσωποι της νεωτερικότητας, που τολμούν και βάζουν τους εαυτούς των πάνω από τον Θεό και καταργούν το Ευαγγέλιο και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων; Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει την δημόσια αιδώ και την θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς, που αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά, που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται. Η "πρόοδος" της ανθρωπότητος πιστεύετε ότι συντελείται με τα παραπάνω γεγονότα;» αναρωτιέται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο οποίος ζητά και την άμεση σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «για την αντιμετώπιση του θέματος και την επιβολή των δεόντων κατά το εξαίρετο παράδειγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαυΐας».

ΣΧΟΛΙΑ (118)

Γιώργος

Εεεε εσεης ομοφυλόφιλοι και υποστηρικτές τους, ομοϊδεάτες και νεότεριερές καταλαβαίνετε τι πάει να παιχτεί μαύτο έσω το ονυδος? Η είστε σε πλήρη άγνοια? Δεν ξέρετε πως αυτήν σας την ενέργεια βάζετε φωτιά στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας? Αρκετά λοιπόν.... Ως εδώ κηαι μη παρέκει...!!! Ο Χριστός όντως μίλησε για αγάπη!!! Ο Θεός ευλόγησε τους πρωτόπλαστους αυξανεσθαι ναι πληθυνεσθαι και κατακυριευσατε... Τον κόσμο. Δεν ευλόγησε την ομοφυλοφιλίκη πράξη ούτε ο Ο Πατερας ούτε ο υιός ουτε οι πατέρες μας. Πως γεννιέται ένα παιδί? Ξέρετε? Με έρωτα και αγάπη απτά δύο διαφορετικά φύλα!!!!

hoppeklinka

Σιχαμένε σκοταδιστή... Άντε τράβα μείνε σε καμιά σπηλιά, εκεί μένουν όντως όλα όπως 1000 χρόνια πριν, ακριβώς όπως τα θες.

Constantina

Αυτή είναι η αγάπη που σας δίδαξε η εκκλησία σας κ.Σεραφείμ; Ντροπή και αίσχος. Το δικαίωμα στην αγάπη και την αφοσίωση ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να το διδάξει. Το πώς μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί μέσα σε μια τέτοια οικογένεια το ξέρουν καλύτερα άνθρωποι που ασχολούνται με μια άλλη επίστημη. Επίσης, όποιος ομοφιλόφυλος θέλει να κάνει ΚΑΙ οικογένεια, αυτό το παιδί θα το θέλει όσο τίποτα άλλο και ξέρει από την αρχή πως θα το μεγαλώσει αγαπόντας το με όλη την δύναμη της ψυχής του. Και αυτό γιατί δεν θα το έχει αποκτήσει ΟΥΤΕ κατα τύχη μέσα σε ένα βράδυ, ΟΥΤΕ γιατί δεν τον έμαθε οι οικογένειά του πως πρέπει να προσέχει που βάζει την υπογραφή του και κάτι άλλο. Άλλωστε τα ποσοστά οικογενειών που δεν ξέρουν να μεγαλώσουν ένα παιδί και εκείνο πληρώνει τα κερατιάτικα των γονιών είναι τεράστια σε αυτή την χώρα. Άντε λοιπόν να το γλεντήσετε όπως ξέρετε τόσα χρόνια και αφήστε το δικαίωμα στον οποιοδήποτε άνθρωπο να ζει ευτυχισμένος όπως ξέρει. Κι αν θεωρούμαστε ανώμαλοι, άρρωστοι, ψυχασθενής, τότε καλά κάνουμε. Εσείς είστε πολύ χειρότεροι σε πολλά επίπεδα ούτως ή άλλως.

Ζωή

Ποιός είπε πως μέσα στην εκκλησία είναι όλοι αναμάρτητοι ; Λίγες είναι οι φορές που υποκριτές υποκινούμενοι απο άλλα συμφέροντα εισέρχονται στο χώρο της Εκκλησίας; Το θέμα είναι πως το σύνταγμα της Ελλάδος το οποίο τελευθαία φορά ανεθεωρήθηκε το 2008 κατοχυρώνει την ενεργό συμμετοχή της εκκλησίας σε αποφάσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο (αφού μάλιστα είναι και στο όνομά της)! Ο Μητροπολίτης Πειραιώς που χαρακτηρίζεται για τις "προκλητικές δηλώσεις" του είναι απο τους λίγους που τολμούν δημόσια να εναντιωθούν στη "νεά τάξη πραγμάτων". Μίλησε το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου στην πρωινή εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού και με ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ υποστήριξε τα λεγόμενά του ενώ αντιθέτως οι παρουσιαστές της εκμπομπής κανάνε λόγο για υποτιθέμενοι φυσιολογικότητα των ομοφυλλοφίλων χώρις καμία απόδειξη. Και διερωτόμαι : αν ήταν απολύτως φυσιολογικοί τότε γιατί δεν μπορούν να αναπαραχθούν δια της φυσιολογικής οδού αλλά δεν μπορούν παρά να υιοθετήσουν; Ο Φρόιντ που το τόσο τον έχουν σε υπόληψη οι άνθρωποι στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης είχε πει πως δε μπορεί να μεγαλώσει ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ένα παιδί με γονείς του ίδου φίλου. Όσο αφορά τον αφορισμό είναι αστείο. Είναι παντελώς αυτονόητο πως όποιοι βουλευτές ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορίζονται. Αφορίζομαι σημαίνει φεύγω απο το σώμα της εκκλησίας. Εφόσον ψηφίζουν κάτι εντίθετο της εκκλησίας δεν είναι αυτονόητο οτι φεύγουν απο το σώμα της,άρα αφορίζονται; Λες και τους ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που παρατητώ δυστυχώς είναι πως περισσότερο θάρρος(-θράσος) έχουν να δημοσιεύουν ανόητα σχόλια οι ανώμαλοι άθεοι παρά οι Χριστιανοί, που όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το κρύψουν με νύχια και με δόντια είναι η πλειοψηφία της Ελλάδας!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχεις ξεφύγει εσύ..... Μιλάμε για πλήρη αποχαύνωση....

καρουζογιαννης

μια παρακληση< αγιε.> σεραφειμ~~!!!! αφορεσε σε παρακαλω και εμενα!!! αισχος υποκριτες και φαρισαιοι!!! η πλειονοτητα σας ειστε πισωγλεντηδες!!

Kostas-Sparti

Μιλαει για αφορισμους ενας απο τους εκπροσωπους του μεγαλυτερου και ισχυροτερου αδελφατου στη χωρα μας...Η υποκρισια σε ολο το μεγαλειο της....

Δημήτρης

Ο διάλογος αυτού του είδους, σ' αυτό όπως και σ' άλλα σοβαρά θέματα της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας, δεν είναι αντιπροσωπευτικός ούτε παρέχει κάποια ωφέλεια. Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι το κατ' εξοχήν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και αποτελεσματικό μέσο επίλυσής τους. Γιατί δεν εφαρμόζεται τη στιγμή που σήμερα μπορεί να γίνει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ πολύ εύκολα και χωρίς κόστος; Μήπως το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το έλλειμμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

ΓΙςΡΓΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

ΑΡΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ..

Ρε Πάνε 12:57

δεν θέλω άλλους αντιπροσώπους. Αντιπρόσωπος στη πολιτική πα στα διάλα, αλλά αντιπρόσωπος του θεού; Αν μου αποδείξεις με στοιχεία ότι υπάρχει ο ύψιστος θα γίνω και καντηλανάφτης. Και μη μου πεις για πίστη γιατί ανατριχιάζω. Σε λιγάκι θα τρώμε με αντιπρόσωπο και θα πη...με με κουπόνια. Και στο κάτω-κάτω της αγίας γραφής, το δικό σου το παιδί θα πάρουν; Οι πουνSTARLETS του πςώλιγουντ τα υιοθετούνε 5-5. Η οικογένεια έχει αποδιοργανωθεί από τον τρόπο ζωής και όχι από τις ανωμαλίες που λες. Ανωμαλία για μένα είναι να πιέζεις το παιδί σου για βαθμούς και να αυτοκτονεί, να το πορώνεις και να του μεταφέρεις τα κόμπλεξ σου, να μην του δίνεις αγάπη και να του λες να μισεί αυτούς που δε του μοιάζουν. Κι αυτούς που του μοιάζουν να τους φοβάται. Για να μην μακρυγορώ και εν ολίγοις η "ανωμαλία" δεν κρίνεται στο κρεβάτι. Και μην σπεύσει κάποιος μορφονιός να μου πει ότι επικροτώ και γουστάρω την παιδεραστία, γιατί ως εδώ με τα αστεία και τις αρλούμπες που λέγοντε από μερικούς ντιπ για μπιτ.

anthi

Αυτο τους πειραξε τα δικα τους τα ξεχασαν που γινετε της λουλους μεταξυ τους και κυκλοφουν το βραδυ Γκαζι στα γκει μπαρ,βρε αντε απο δω.!!!

Πάνος

Από τους λίγους Μητροπολίτες που έχουν το θάρρος να αντισταθούν, όταν όλοι οι υπόλοιποι λακίζουν για να μην χαρακτηριστούν "απολίτιστοι" και οπισθοδρομικοί. Μερικοί έχουν παρεξηγήσει την έννοια της προόδου. Εν τέλει, το αστείο είναι ότι μερικοί Ελληνάρες βρίζουν την Εκκλησία, επειδή έχει ομοφυλόφιλους, επειδή δεν αντιδρά κ.λπ. Όμως, όταν βλέπουμε Μητροπολίτες με ανάστημα σαν αυτό του Πειραιώς, ο οποίος δεν χαϊδεύει αφτάκια, όλοι τρέχουμε να τον περιθωριοποιήσουμε. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν στο κρεβάτι τους, όπως ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι ανωμαλία θέλει, όμως δεν θα φτάσουμε στο σημείο να επιτρέψουμε να κάνουν και οικογένεια με παιδιά. Η ελληνική οικογένεια πρέπει να προστατευθεί με κάθε μέσο. Θεσμικά, κοινωνικά, οικονομικά και... ηθικά.

Πάνο προχώρα

Συμφωνώ μαζί σου φίλε Πάνο. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άξιοι άνθρωποι στην Ελλάδα που γκρεμίζεται. Δεν τους νοιάζει να λύσουν το πρόβλημα επιβίωσης του κοσμάκη, τους νοιάζει να λύσουν το ερωτικό πρόβλημα των ψυχανώμαλων της κοινωνίας

Γιώργος

Άσε μας κουκλίτσε μου που θα προστατευτεί ο θεσμός της οικογένειας!!! Και ο ίδιος γκέι είναι... Ποιο είναι το θέμα του? Πώς δεν μπορεί να μαμιέται φανερά?! ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΎΜΕ ΤΏΡΑ!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontozamanis

Στην Κοπεγχάγη διεξάγεται η 69η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος

pierrakakis2

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στο χώρο της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οποία συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλησης εκπρόσωποι κυβερνήσεων συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών

kalogritsas_mak

Η υπόθεση αφορά σε διαμέρισμα 107 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη και έχει κατασχεθεί για χρέη ύψους 19,3 χιλιάδων ευρώ - Στις 13 Νοεμβρίου θα προχωρήσει η διαδικασία, σε περίπτωση που η  εταιρεία δεν πετύχει ανακοπή

1