Κύκλωμα στο Ληξιαρχείο της Αθήνας «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Κύκλωμα στο Ληξιαρχείο της Αθήνας «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως είτε θα αποδοθούν ευθύνες, εφόσον αυτές προκύψουν, είτε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν

Κύκλωμα στο Ληξιαρχείο της Αθήνας «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία
Τα πρώτα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας που γίνονται στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων εντείνουν τις υποψίες για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος σε ό,τι αφορά τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων.

Ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πως η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα. Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως είτε θα αποδοθούν ευθύνες, εφόσον αυτές προκύψουν, είτε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν. Tη Δευτέρα ο κ. Καμίνης «ξήλωσε» τους επικεφαλής του ληξιαρχείου και δύο ακόμη υπαλλήλους, για τους χειρισμούς τους στις υποθέσεων των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεως.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε για μία ακόμη φορά την αλλαγή του σχετικού νόμου, με επαναφορά της προϋπόθεσης για δικαστική απόφαση στις περιπτώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων και τόνισε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω απραξίας των προηγούμενων κυβερνήσεων όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την πλευρά του σημείωσε ότι από έρευνα της παράταξης διαπιστώθηκε ότι τέτοιες εγγραφές δεν υπήρχαν πριν από το 2011. Οπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αποκαλύφθηκαν εγγραφές παιδιών, με τόπο γέννησης σε δρόμους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων, όπως και εγγραφές παιδιών από την ίδια μητέρα, με διαφορά έξι μηνών στις ημερομηνίες γέννησης του ενός παιδιού από το άλλο.

Εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος χαρακτήρισε λάθος την σπουδή του δημάρχου να απομακρύνει τους τέσσερις υπαλλήλους από τη θέση τους. Πρόσθεσε δε ότι πριν από 12 χρόνια, ομάδα υπαλλήλων είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και πρότεινε στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ν' αλλάξει το νόμο, αλλά δεν εισακούσθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης