«Εμφύλιος» διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

«Εμφύλιος» διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

Στη Βουλή η τροπολογία για αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων σε πέντε ημέρες, αλλιώς τίθενται σε αργία - Το Πανεπιστήμιο Αθηνών «υπενθυμίζει» ότι ουδείς διοικητικός υπάλληλος από το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και επισημαίνει: «Ο υπουργός στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται»

«Σφίγγει» ο κλοιός του υπουργείου Παιδείας γύρω από τους διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων πανεπιστημιών, που δεν έστειλαν τις λίστες της διαθεσιμότητας.

Σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και αφορά στα τέσσερα αυτά ανώτατα Ιδρύματα, που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ.

Συνοψίζοντας την ουσία της ρύθμισης, αυτή εντοπίζεται στο ότι, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν απογραφούν μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.

Επακριβώς, η ρύθμιση ορίζει τα εξής:

Α. Για όσα πανεπιστήμια οι διευθύνσεις προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Β. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.

Την ίδια ώρα, πάντως, νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εμφύλιος μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ μετά την κατάθεση της τροπολογίας

Η κατάθεση της τροπολογίας προκαλεί ήδή «εμφύλιο» στα πανεπιστήμια. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παραμένει κλειστό λόγω απεργίας, υποδεικνύει άλλα πανεπιστήμια με διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι από το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν έχει τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε αργία, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

«Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται...» προστίθεται σε άλλο σημείο.

Κατά τα άλλα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία, μπαίνοντας από τη Δευτέρα στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (92)

E.

Σε ποια άλλη χώρα; ...... Σε ποια άλλη χώρα, θα γινόντουσαν αυτά που γίνονται στα ΑΕΙ και ο Υπουργός Παιδείας θα έμενε στην θέση του; Σε ποια άλλη χώρα, άραγε, ένας Υπουργός Παιδείας θα επέτρεπε να γίνουν λαθροχειρίες στη μοριοδότηση υπαλλήλων με την συναίνεση μάλιστα του ΑΣΕΠ (!), για να σώσει τους ημέτερους και πλαστογράφους και να βγουν στην διαθεσιμότητα άλλοι αντί άλλων; Σε ποια άλλη χώρα Υπουργός, αφού με δική του ευθύνη έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο θα έταζε, συναλλασσόμενος, «λαγούς με πετραχήλια» και πράγματα εντελώς ανεφάρμοστα και χωρίς αντίκρισμα, για να παραμείνει στην καρέκλα του; Σε ποια άλλη χώρα Υπουργός θα καταπατούσε πραξικοπηματικά τον νόμο με τους πίνακες μοριοδότησης παρά την πληθώρα των υποβληθεισών ενστάσεων, τις οποίες αγνόησε, θα γινόταν κυριολεκτικά του «Κουτρούλη ο γάμος» με τι; ΚΥΑ, διαθεσιμότητες, κινητικότητες, τροπολογίες, αργίες κ.λπ., τις οποίες, συναλλασσόμενος πάντα, είτε θα καταστρατηγούσε κατά το δοκούν, είτε θα έπαιρνε πίσω μετά; Σε ποια άλλη χώρα Υπουργός θα έκανε χατίρια σε συντεχνίες και συμφέροντα και θα εξαιρούσε σκανδαλωδώς από την διαθεσιμότητα τους εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ εις βάρος άλλων κλάδων υπαλλήλων; Σε ποια άλλη χώρα Υπουργός θα υποστήριζε τόσο την φαυλότητα που, υποτίθεται ότι ο ίδιος πολεμάει; Μόνο ένας: Ο κ. Αρβανιτόπουλος στην Ελλάδα, ρε γαμώτο!

Διονύσης

Όταν η ατιμωρησία επικρατεί και επιβραβεύεται ...... Στο ΕΜΠ συμβαίνει το εξής αντισυναδελφικό τον τελευταίο καιρό και ειδικά από τότε που δημοσιεύτηκαν οι νέοι τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας υπαλλήλων: Πολλοί εκ των μη απογραφέντων υπαλλήλων συμπεριφέρονται απαίσια σε συναδέλφους τους που απεγράφησαν κατά την απογραφή του Οκτωβρίου. Δηλαδή, συμπεριφέρονται υποτιμητικά, επιτιμητικά σε συνεχή και εντεινόμενη βάση και εν ολίγοις τους ασκούν το λεγόμενο mobbing (εργασιακή παρενόχληση)!. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πλήρους ατιμωρησίας που βασιλεύει σ'αυτό το φέουδο ανομίας! Αλήθεια, κύριε υπουργέ, τι θα γίνει με τους μη απογραφέντες; Θα εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος στην περίπτωσή τους ή όχι, πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν και να συμπεριφέρονται έτσι;

Αλέξανδρος

Ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ: 1) Γιατί δεν έχουν δοθεί οι Εκθέσεις Αξιολόγησης, εδώ και τουλάχιστον 3 έτη σε όλους τους υπαλλήλους; Μήπως, με το πρόσχημα της μη έγκαιρης συγκρότησης ειδικής επιτροπής κ.λπ., διότι κάποιοι εξ αυτών θα είχαν υψηλή βαθμολογία στους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα; Πως εξηγείται το γεγονός να εμφανιστούν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης σε συγκεκριμένους μόνο υπαλλήλους, ως επί το πλείστον προϊστάμενους (τμηματάρχες και διευθυντές), καθώς και διάφορους ημετέρους, -ενώ πριν δεν είχαν μπει καν Εκθέσεις στους πίνακες μοριοδότησης κατά την απογραφή των υπαλλήλων-, και να υπολογιστούν τώρα σε μερικούς στους νέους πίνακες κατάταξης (15/1/2014) υπαλλήλων του ΕΜΠ; Τούτο, προφανώς, στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας. Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους (για να αποφύγουν τις μηνύσεις), δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των υπαλλήλων, που δεν τους έχουν δοθεί οι Εκθέσεις, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότηση των υπαλλήλων. 2) Επίσης, γιατί δεν έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ούτε καν τα έντυπα Εκθέσεων Αξιολόγησης για τα έτη 2011 και 2012 για να τα συμπληρώσουν, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος; Τούτο, επίσης στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας και η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους δεν πρέπει να γίνει, διότι δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότησή τους; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Ελένη

Πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων τους νέους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ! Οι νέοι τελικοί πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων, που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ στις 6/2/2014, πάλι παρουσιάζουν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων, είτε, όσον αφορά τις Εκθέσεις Αξιολόγησης, είτε όσον αφορά θέσεις ευθύνης με απλή ανάθεση, είτε τα έτη προϋπηρεσίας ή και ακόμη βαθμούς πτυχίων ή και πτυχίων ξένων γλωσσών. Αυτό προκύπτει ευθέως από την σύγκριση με τους τελικούς πίνακες της 21ης/11/2013, απ’όπου σημειώνονται και πάλι αποκλίσεις. Βεβαίως, έχουν αφαιρεθεί όλες οι επιπλέον μοριοδοτήσεις εκείνων που δήλωσαν ψευδώς ότι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ κ.λπ., αλλά και πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις αλλού. Απ’ό,τι φαίνεται και πάλι δεν ελήφθησαν υπόψη αιτήσεις-ενστάσεις θεραπείας στους νέους πίνακες (15/1/2014). Γιατί άραγε;

Αλήθεια

Αδικαιολόγητος πλουτισμός …….Κύριοι Επιθεωρητές του ΣΔΟΕ, εκτός από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών καθηγητών του ΕΜΠ, θα πρέπει να προχωρήσετε και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών διοικητικών στελεχών, διαφόρων «ημετέρων», συνδικαλιστών κ.λπ., σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας. Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠ! Ανάμεσα στους πλαστογράφους υπαλλήλους στην απογραφή για διαθεσιμότητα του ΕΜΠ, είναι και η σύζυγος πρώην πρύτανη του ΕΜΠ (!), ο οποίος γυρίζει από κόμμα σε κόμμα και από κανάλι σε κανάλι και δηλώνει «αντιμνημονιακός». Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς αυτό το αίσχος! Η οικογενειοκρατία και η σαπίλα σε όλο τους το μεγαλείο! Ελληνικέ Λαέ καμάρωσέ τους!

Χ. Αποστολίδης

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠ; Στους νέους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΜΠ (14/1/2014), οι υπηρεσίες απέγραψαν κανονικά τους μη απογραφέντες υπαλλήλους (πίνακας της 21ης/11/2013), παρά το ότι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση περί αυτού. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργεια αναίρεσης του νόμου είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική. Τότε για όλους τους πολίτες που υποπίπτουν σε παραβάσεις να αναιρείται ο νόμος, ώστε να απαλλάσσονται! Επίσης, όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, κατά την απογραφή στους πίνακες μοριοδότησης (πίνακας 21ης/11/2013) εμφανίστηκε μεγάλης έκτασης πλαστογραφία από υπαλλήλους του ΕΜΠ. Αφού, ως γνωστόν η ηλεκτρονική πλατφόρμα που συμπλήρωσαν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δεν θα πρέπει να διωχθούν όσοι πλαστογράφησαν, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να μοριοδοτηθούν περισσότερο και να βγουν σε διαθεσιμότητα άλλοι αντί άλλων; Με την απογραφή τους τώρα από την υπηρεσία απαλλάσσονται με προκλητικό τρόπο για τις πλαστογραφίες που διέπραξαν με δόλο. Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με δημόσιο υπάλληλο και οποιαδήποτε συγκάλυψη δείχνει επιβράβευση της πλαστογραφίας και της διαπλοκής! Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να διωχθούν; Δεν πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί το αυτονόητο σ’αυτή την χώρα, δηλαδή ο νόμος;

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠ. Κάποιες ερωτήσεις: Οι συνδικαλιστές του ΕΜΠ, τι υποσχέσεις και εγγυήσεις πήραν από τις επαφές τους και τις συνομιλίες τους με τον Υπουργό Παιδείας, όπως ανακοίνωσαν στην Γ. Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων στις 5/12/2013, ώστε να σταματήσουν την 3μηνη απεργία τους; Είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται, ότι πήραν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό; Όσον αφορά τις λαθροχειρίες και πλαστογραφίες που είχαν γίνει σε εκτεταμένη κλίμακα στους προσωρινούς πίνακες και ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ και στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ (!) πίνακες μοριοδότησης -παρά την πληθώρα των αιτήσεων θεραπείας που είχαν υποβληθεί πριν από την οριστική ανάρτησή τους- και μετά τις πάνω από 1000 αιτήσεις και ενστάσεις θεραπείας που υπεβλήθησαν από τους θιγόμενους μετά την οριστική ανάρτησή τους, ότι θα διορθωθούν (!) αφού σταλούν νέα στοιχεία από την Διεύθυνση Διοικητικού του ΕΜΠ, εάν και εφόσον ανοίξει το ΕΜΠ μέχρι και τις 15/12/2013 και θα ειπωθεί ότι, δήθεν, ελέγχθησαν όλες οι ενστάσεις (!!!); Δηλαδή, το τόσο σοβαρό και αυτονόητο θέμα (μετά τις 1000+ ενστάσεις) της διόρθωσης των πινάκων έγινε θέμα διαπραγμάτευσης; Είναι αλήθεια ότι, όλοι οι πλαστογράφοι λαθρόχειρες που προέβησαν σε πλαστογραφίες εις βάρος όλων των άλλων (δήθεν ότι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ κ.λπ.), δεν θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά, όπως κατά παράβαση νόμου έκαναν (η ηλεκτρονική πλατφόρμα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης); Το ΥΠΑΙΘ δεν έλεγε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι υπάλληλοι συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους, επέχει θέση ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ; Τι προβλέπει ο νόμος γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και γίνεται και αυτό προϊόν συναλλαγής; Είναι αλήθεια ότι, όλοι οι μη απογραφέντες ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ (!) κανονικά και, ας ψηφίστηκε Τροπολογία στην Βουλή στις 23/10/2013, ότι θα τεθούν σε αργία και ήδη τους έχουν σταλεί οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις; Είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι όλοι εκείνοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα να γυρίσουν στα γραφεία τους και να παίρνουν το 75% του μισθού ως διαθέσιμοι, και το υπόλοιπο 25% να το παίρνουν από το ΕΜΠ παράνομα (!); Είναι αλήθεια ότι πρότεινε, εκείνοι, των οποίων ο κλάδος καταργήθηκε, να δουλεύουν κανονικά (;;;) με το 75% του μισθού τους και το υπόλοιπο 25% να τους το δίνει το ΕΜΠ (!); Και αυτό μέχρι πότε; Επίσης, είναι αλήθεια ότι πήραν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι, αν φτιαχτεί Οργανισμός από το ΕΜΠ, σε δύο μήνες, στον οποίο θα βάλουν επιπλέον θέσεις για τους καταργημένους και για αυτούς που είναι

Σπύρος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ! Την τελευταία βδομάδα (από την Δευτέρα 11/11/2013) έκαναν την εμφάνισή τους στους χώρους του Ε.Μ.Π. διάφοροι τριαντάρηδες και, εξω-ιδρυματικοί, αλητο-αναρχο-μπαχαλάκηδες στις πύλες του Ε.Μ.Π. σαν «μαντρόσκυλα», οι οποίοι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των πυλών και των χώρων (!), λυμαίνονται τα πάντα και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό φαινόμενα χρήσης ναρκωτικών. Αυτά τα άτομα εμφανίστηκαν στις 2 τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των ΙΔΑΧ και των μονίμων (!), παίρνουν τον λόγο, κάνουν σαματά και περνάνε την σκληρή γραμμή τους, τραμπουκίζοντας οποιονδήποτε τολμήσει να εκφράσει μιαν άλλη άποψη. Η μεγάλη πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων φοβάται να εκφράσει την άποψή της και στις 2 τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων υπήρξε αξιοσημείωτη αποχή. Ποιοι παίρνουν λοιπόν τις αποφάσεις; Οι εξω-ιδρυματικοί, που ύποπτα εμφανίστηκαν την τελευταία βδομάδα, οι οποίοι όμως ψηφίζουν για τους διοικητικούς υπαλλήλους; Για ποια απαρτία μιλάμε; Για ποια νομιμότητα Γενικών Συνελεύσεων και αποφάσεων; Αυτοί, που εμφανίζονται αγκαζέ με κάποιους αλητο-συνδικαλιστές, οι οποίοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και κάνουν καθημερινά περιπολίες μέσα στους χώρους του Πολυτεχνείου, κανονικά τάγματα εφόδου (!) δηλαδή, προπηλακίζοντας και τραμπουκίζοντας οποιοδήποτε μέλος της Πολυτεχνειακής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές, υπαλλήλους κ.λπ.) θέλει να προσεγγίσει στο γραφείο του; Ποιος επιστράτευσε αυτά τα άτομα, τώρα που η απεργία των διοικητικών κηρύχθηκε παράνομη και μάλιστα ενόψει της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου; Το τι επιδιώκουν είναι πασιφανές, το θέμα όμως είναι, ποιος τους περιθάλπει και τους συντηρεί τόσα χρόνια; Γιατί, προφανώς, κάποιοι τους περιθάλπουν, τους σιτίζουν, τους στεγάζουν, τους έχουν μίσθαρνα όργανά τους και τους επιστρατεύουν κατά το δοκούν. Κάποιοι θα πρέπει, κατεπειγόντως, να δώσουν πειστικές απαντήσεις γι’αυτό και να μην κρύβονται γι’αυτά τα «θαυμαστά» φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο Ε.Μ.Π., χωρίς, κατά περίεργο τρόπο, να τους έχει απασχολήσει αυτή η κατάσταση, αν και, υποτίθεται ότι, είναι αρμόδιοι. Η κατάσταση στο Ε.Μ.Π. έχει φτάσει πια στο μη περαιτέρω, η λέξη Ντροπή δεν φτάνει να περιγράψει την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

ΘΕΜΙΣ

Ήταν εντελώς αναμενόμενο και προβλέψιμο ότι η Πανελλαδική Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ θα κήρυττε πάλι απεργία και αυτή την βδομάδα. Είναι και ημέρες Πολυτεχνείου εξάλλου ….. Πρέπει να παίξουμε και το επικοινωνιακό μας παιχνίδι. Αφού ο υπουργός Παιδείας, που προσέφυγε στο δικαστήριο με ανεπαρκή επιχειρήματα και κατόρθωσε (!) να κηρυχθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική –πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να απεργούν συνεχώς με τα ίδια αιτήματα-, γιατί να μην συνεχίσουν (άντε και καλό Πάσχα!); Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία τους, αφού έχουν την αμέριστη βοήθεια των πρυτάνεων-πατερούληδών τους, οι οποίοι, με τις ψήφους των διοικητικών υπαλλήλων εξελέγησαν; Γιατί να σταματήσουν, αφού εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού τους καθοδηγούν οι συνδικαλιστοπατέρες, που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μέλη της περιβόητης οικογενειοκρατίας των ΑΕΙ και κάνουν ό,τι θέλουν(!); Γιατί να σταματήσουν, αφού οι ενέργειες του υπουργού Παιδείας εξαντλούνται σε λεκτικά πυροτεχνήματα και ανώδυνους «λεονταρισμούς», αλλά στην ουσία «χαϊδεύει» τους πρυτάνεις, γιατί είναι ένας απ’αυτούς και στην πραγματικότητα δεν θέλει να κάνει τίποτα και θέλει να διατηρήσει το status. Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία τους, αφού πληρώνονται, ενώ οι «ημέτεροι» από αυτούς, θα πληρωθούν «κάτω από το τραπέζι», όπως τους έχουν υποσχεθεί! («Παλιά μου τέχνη κόσκινο» δηλαδή!). Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία, αφού κινητοποιούν και προστρέχουν πρόθυμοι συμπαραστάτες τους (για τους δικούς τους λόγους) οι συνδικαλιστο-γεροντοφοιτητοπατέρες, αιώνιοι φοιτητές! Γιατί να μην συνεχίσουν, αφού έχουν μάθει να είναι μια ζωή στο απυρόβλητο και στην ατιμωρησία; Διότι, η οικογενειοκρατία συνυπάρχει και είναι άρρηκτα δεμένη με την ανομία, την διαφθορά και την διαπλοκή. Γιατί τρέφεται και ανατροφοδοτείται από την ίδια της την αποσύνθεση. Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι, όλα αυτά που κάνουν, σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί, είναι πια ξεπερασμένα και τόσο απεχθή! Είναι απέναντι στην Κοινωνία. Ντροπή! Θέμις

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ‘’ΜΑΪΜΟΥ ‘’ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!!! Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε, εξαιρώ τους εκατοντάδες "μαϊμού" μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!! Νέμεσις.

ΝΙΚΟΣ

Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία μετά τις 05 Σεπτεμβρίου 2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Νίκος

Λουκάς

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ-ΥΠΟΠΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. Συνάδελφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, μην παρασύρεσθε από δικολάβους και σοφίσματα. Να μιλάτε για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που παρανόμως κάποιοι τους εξαίρεσαν. Είναι εκατοντάδες διδάκτορες που στο ΕΜΠ, τους βάφτισαν ΙΔΑΧ. Αυτούς βγάλτε στο ξέφωτο. Αυτοί για να προστατευτούν, διώχνουν εσάς τους κανονικούς και νόμιμους υπαλλήλους. Μιλώ φιλικά, γιατί είσαστε θύματα αυτών και των άθλιων που τους προσέλαβαν. Εκεί πρέπει να κτυπήσετε και νομικά. Κτύπημα και στους άθλιους που τους προστατεύουν. Εκεί είναι η δύναμή σας. Μην ακούτε δικολάβους που προστατεύουν αυτούς και τους άθλιους εργοδότες τους που τους μανατζάρουν. Μην αποπροσανατολίζεστε!! ΛΟΥΚΑΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης