Εκπαιδευτής Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Μιχ. Φιλόπουλου

Εκπαιδευτής Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Μιχ. Φιλόπουλου

Ο Γιώργος Α.φέρεται να συμμετείχε στο περιστατικό του Μαρτίου 2007 με τον οπαδό του ΠΑΟ

Υπολογιστής σε μέγεθος μικρής μπάλας!
Εκπαιδευτής Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Μιχ. Φιλόπουλου
Για συμμετοχή στη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 κατηγορεί τον Γιώργο Α., ο προστατευόμενος «Μάρτυρας Γ», χαρακτηρίζοντάς τον εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε βάρος του Γιώργο Α. είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Ο εισαγγελέας που μετείχε στη δίκη για την υπόθεση Φιλόπουλου είχε προτείνει την ενοχή του, ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε κρίνει αθώο.

Συγκεκριμένα, ο προστατευόμενος «Μάρτυρας Γ» φέρεται να κατέθεσε ενώπιον των ανκριτών ότι εκπαιδευτές του στις δοκιμασίες ήταν ο Γιώργος Πατέλης (μετέπειτα πυρηνάρχης της Νίκαιας), ο Γιώργος Α. (στέλεχος του κόμματος στην Αν. Αττική),  ενώ τελικός κριτής ήταν ο Γιώργος Γερμενής.

Ο Γ.Α., εκτός από «εκπαιδευτής» φέρεται μάλιστα να έχει συμμετάσχει και στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ακροδεξιού κόμματος στο Παλιό Εφετείο την άνοιξη του 2009, ενώ η μητέρα του ήταν υποψήφια στην Β' Αθηνών με την ΝΔ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εμπλοκή με τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έχει και ένας χούλιγκαν το Παναθηναϊκού ο Ν.Α., ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί το 2008 για συμμετοχή σε επίθεση σε εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, κατά τη διάρκεια οπαδικής εκπομπής. Η επίθεση είχε θεωρηθεί απάντηση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ στη δολοφονία Φιλόπουλου στην Παιανία.
Κλείσιμο

Από την κατάθεση του «μάρτυρα Γ» προκύπτει μάλιστα ότι ο Ν.Α. είχε συμμετάσχει σε επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών στη Νίκαια, μαζί με τον χούλιγκαν του Ολυμπιακού Γ..Α.

«Μια νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια μαζί με 14 ακόμα άτομα», καταθέτει ο μάρτυρας και κατονομάζει τον Γ.Α. ως έναν από τους συμμετέχοντες στην επίθεση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης