Τρεις αγρότες συνελήφθησαν χθες στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, ενώ τρακτέρ και αγρότες βρίσκονται στο σημείο προς υποστήριξή τους.
Πλήθος αγροτών συγκεντρώθηκε και χθες το βράδυ έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καταγγέλλοντας «κρατική καταστολή» και αξιώνοντας την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων και την εκδίκασή των υποθέσεών τους σε τακτική δικάσιμο.
Σήμερα περίπου στις 11 έφτασαν έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας με τα τρακτέρ και τους αγρότες να δηλώνουν συμπαράστασης. Οι δύο συλληφθέντες, καθώς ο τρίτος που νοσηλεύεται, αναμένεται να δικαστούν από το αυτόφωρο αργότερα το μεσημέρι.
Στις 17.30 το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας, όπου τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών βρίσκονται από χθες το μεσημέρι παρατεταγμένα πάνω στο οδόστρωμα, στο πλαίσιο της έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Κλείσιμο
Επίσης παραμένει αποκλεισμένος ο αυτοκινητόδρομος Ε65 από τα τρακτέρ των αγροτών με την Τροχαία συνεχίζει τις εκτροπές της κυκλοφορίας μέσω εναλλακτικών διαδρομών, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα στη ροή των οχημάτων.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.