Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στα Κρέστενα της Ηλείας
Έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 22:00, απόψε σε περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα, δυτικά, βορειοδυτικά των Κρεστένων, της Ηλείας.
Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χιλιομέτρων, βόρεια, βορειοδυτικά από την Ζαχάρω της Ηλείας.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.