Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρεωτικός από την 1η Απριλίου – Οι διαδικασίες και τα πρόστιμα
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τον καθαρισμό στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr – Αντιμέτωποι με πρόστιμο €1.000 όσοι δεν κάνουν δήλωση και με φυλάκιση και πρόστιμο έως €54.000 όσοι κάνουν ψευδή δήλωση
Στον καθαρισμό των οικοπέδωντους υποχρεούνται από την Τρίτη 1η Απριλίου οι ιδιοκτήτες, που στη συνέχεια θα πρέπει να το κάνουν και τη σχετική δήλωση στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr.
Όσοι ιδιοκτήτες δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τιμωρίες. Ειδικότερα, σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης καθαρισμού στο Εθνικό Μητρώο, το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Όσοι δηλώσουν ψευδώς ότι συμμορφώθηκαν κινδυνεύουν με φυλάκιση έως 2 έτη και πρόστιμο έως 54.000 ευρώ.
Σε περίπτωση παράλειψης καθαρισμού, οι δήμοι θα καθαρίζουν αυτεπάγγελτα και θα χρεώνουν το κόστος στον ιδιοκτήτη.
Ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, στόχος του αρμόδιου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες εντός του Απριλίου.
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία γίνεται ολοένα πιο έξυπνη και διασυνδεδεμένη, η Xiaomi, 17 Series, μαζί με το ολοκληρωμένο οικοσύστημα που την πλαισιώνει από tablets, smartwatch και trackers προσφέρει μια πραγματικά connected και A.I. εμπειρία και μάλιστα με early bird προσφορές έως τις 15 Μαρτίου.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί