Φθιώτιδα: Προφυλακιστέος 29χρονος για πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στον Δομοκό
Για δύο φωτιές στην περιοχή Πετρωτό στις 13 Ιουνίου 2024 και στις 8 Αυγούστου 2022
Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα, μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, 29χρονος ημεδαπός, που συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2024 για πυρκαγιές από πρόθεση, σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στην περιοχή Πετρωτό του Δήμου Δομοκού.
Ο 29χρονος συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση στην περιοχή Πετρωτό του Δήμου Δομοκού, σε αγροτική έκταση, στις 13 Ιουνίου 2024.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασής του μετά τη σύλληψή του ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 8 Αυγούστου 2022 σε δασική έκταση, στην ίδια περιοχή, από την οποία κάηκαν δυόμιση χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.