Ο διχασμός της Ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτυπώνεται και στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και μετά από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας στον «αέρα», έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις.
Διαβάζοντας τα σχόλια διακρίνεται από τη μία η οργή και η αγανάκτηση ορισμένων, αλλά και ηλύτρωση κάποιων, καθώς όπως λένε, το νομοσχέδιο θα τους λύσει αρκετά προβλήματα.
Αρκετοί είναι εκείνοι από αυτούς που διαφωνούν, οι οποίοι επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα και άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.
«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν.
«Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.
Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.
Φυσικά δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά σχόλια με πολίτη να γράφει: «Ένας μεγάλος προβληματισμός που είναι τροφή για σκέψη του νόμου που θα ψηφίσετε, είναι πως αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κορίτσι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί άνδρα, αυτός ο άνδρας θα έχει δυο πεθερές!! Θα θέλατε όλοι εσείς που ψηφίζετε να ήσασταν στη θέση του;».
Δείτε εδώ κάποια σχόλια (πατώντας πάνω, η εικόνα γίνεται μεγαλύτερη)
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.