Βοιωτία: Τι κατέθεσαν ο αδερφός του 17χρονου Ρομά και ένας συνάδελφος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Βοιωτία: Τι κατέθεσαν ο αδερφός του 17χρονου Ρομά και ένας συνάδελφος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Στο φως βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και τον μοιραίο πυροβολισμό

17xronos_roma_arthro
Νέα στοιχεία για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 17χρονου Ρομά μετά από πυροβολισμό όπλου αστυνομικού, προκύπτουν με βάση τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός του θύματος, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο όχημα με με εκείνον, περιέγραψε στην κατάθεσή του την κίνηση που έκανε ο αστυνομικός προς την πλευρά τους, την αντίδραση του 17χρονου και τον πυροβολισμό από τον οποίο έπεσε νεκρός.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwyqfe5i6k4p)


«Αντιληφθήκαμε ξαφνικά να έρχεται κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση από Λιβαδειά προς Θήβα ένα σκούρο αυτοκίνητο και πίσω του και μακριά του είδαμε να έρχεται ένα περιπολικό με αναμμένο το φάρο του. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το όχημα που καταδίωκε ο σταθμός του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου και ξεκινήσαμε κι εμείς, κάνοντας αμέσως χρήση τόσο των φωτεινών σημάτων του οχήματος όσο και της κόρνας του αυτοκινήτου το οποίο σας λέω ότι είναι Συμβατικό όχημα και όχι έγχρωμο περιπολικό. Οδηγός στο υπηρεσιακό μας όχημα ήταν ο αρχιφύλακας και εγώ βρισκόμουν στην θέση του συνοδηγού. Από πίσω ακολουθούσε και το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου έχοντας συνεχώς αναμμένο το φάρο του, αλλά και την σειρήνα του την οποία ακούγαμε στο δρόμο. Ο συνάδελφος μου ανέπτυξε ταχύτητα και καταφέραμε να προσεγγίσουμε το ανωτέρω όχημα που είδα καθαρά την πινακίδα κυκλοφορίας και την αναφέραμε στο κέντρο» αναφέρει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega και συνεχίζει: «Μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου μας κατάλαβε, ανέπτυξε κι άλλο ταχύτητα, έφτασε μέχρι τα 160 χλμ την ώρα περίπου και κινήθηκε επίτηδες αριστερά πηγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν κατάμαυρο και παρόλο που είχαμε ανάψει την μεγάλη σκάλα δεν μπορούσαμε να δούμε καθόλου πόσα άτομα υπήρχαν μέσα σε αυτό. Κάποια στιγμή φτάσαμε περιφερειακά της εκκλησίας του χωριού και εκεί το όχημα εγκλωβίστηκε για λίγο γιατί δεξιά και αριστερά έτυχε να έχει εμπόδια και να στρίβει μπροστά του ένα άλλο αμάξι το οποίο και του έκοψε την πορεία. Σταματήσαμε ακριβώς πίσω από το όχημα, ο οδηγός κατέβηκε αμέσως πρώτος και κινήθηκε προς την πόρτα του οδηγού του μπροστινού μας οχήματος. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα ακόμα να καταλάβω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα σχεδόν με το Γιώργο κατέβηκα και εγώ από το περιπολικό και στάθηκα πίσω ακριβώς και διαγώνια από αυτό ώστε να μπορώ να ελέγξω και την δεξιά πλευρά του μήπως και βγει κανένας έξω από αυτό».

Κλείσιμο
17xronos_roma_1


«Ο Γ… άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος, φωνάζοντάς του δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε όμως ούτε την πόρτα ούτε το παράθυρο αλλά δεν άνοιξε και καμία άλλη πόρτα ή άλλο παράθυρο του οχήματος. Τότε ο Γ… έπιασε το πόμολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό "Αστυνομία, βγες έξω". Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα τον Γ… να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα έναν πυροβολισμό. Τότε εγώ βγήκα μπροστά από την πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος και είδα ότι κάποιος προσπάθησε να βγει από αυτήν, αλλά εγώ τον εμπόδισα κλείνοντας την πόρτα. Φτάνοντας δίπλα είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι του και το λαιμό του. Ο Γιώργος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του Γιώργου ήταν στην θήκη ζώνης του»
πρόσθεσε ο συνάδελφος του κατηγορούμενου.

Αποκαλυπτική, ωστόσο, είναι και η κατάθεση του αδερφού του 17χρονου θύματος, που βρισκόταν μαζί του το βράδυ του Σαββάτου. «Ο αδερφός μου είδε ένα περιπολικό της αστυνομίας το οποίο μας έκανε σινιάλο, αλλά πάτησε γκάζι και το περιπολικό ακολούθησε. Εμείς συνεχίσαμε προς Θήβα και κάποια στιγμή στρίψαμε για να πάμε προς Λεοντάρι. Ο αδελφός μου έτρεχε πολύ. Δίπλωμα δεν έχει γιατί ήταν δεκαεπτάχρονος. Κάποια στιγμή μπήκαμε στο χωριό Λεοντάρι. Το περιπολικό ακολουθούσε με τα φώτα αναμμένα και άκουσα και τη σειρήνα μια φορά νομίζω. Σε ένα δρόμο μέσα στο χωριό σφηνωθήκαμε σε ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο και σταματήσαμε. Πίσω μας έφτασε και το τζιπ της αστυνομίας. Σταμάτησε και κατέβηκαν δυο αστυνομικοί. Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του, χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά ''κατέβα κάτω''. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αδερφός του θύματος.

17xronos_roma_2


Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς η φίλη του 17χρονου

Τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ έδωσε, στο μεταξύ, και η φίλη του 17χρονου θύματος, η οποία ήταν συνεπιβάτης στο όχημα. «Μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον κλώτσησε με το πέλμα του ποδιού του. Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός

Tα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης στη Βοιωτία, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 17χρονος από τον πυροβολισμό όπλου αστυνομικού, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα της περιοχής του Λεονταρίου.

Το κύκλωμα παρακολούθησης από οίκημα της περιοχής, καταγράφει το μαύρο όχημα στο οποίο επέβαινε ο νεαρός με τρία ακόμη άτομα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ακολουθείται στενά από το αστυνομικό τζιπ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγονται φρένα, φωνές και ένας πυροβολισμός. Ακολούθως, ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές απόγνωσης... «Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί... Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις... Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα» φωνάζουν τα άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwyltxwo29w1)


Από το βίντεο που ανακτήθηκε, ακούγονται αναλυτικά οι ακόλουθες ατάκες, ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα άτομα που βρίσκονταν στο ίδιο όχημα με τον 17χρονο.

- Πίσω, πίσω... Σταμάτα ρε… Σταμάτα ρε (χτύπημα στο τζάμι του οδηγού).

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος του πυροβολισμού και ακολουθούν οι φράσεις:

- Τι λες; Φίλε… Φίλε… Φίλε σε παρακαλώ..
- Όχι Θεέ μου δεν μπορώ… Δεν μπορώ…
- Γιατί;
- Tον πυροβόλησε αυτός... Τι σου έκανε το παιδί να τον πυροβολήσεις;
- Γιατί Θέε μου; Τι έκανα; Τι έκανα;
- Γιατί το κάνατε; 17 χρονών; Ένα ασθενοφόρο! Αδελφέ μου, γιατί αδελφέ μου; Δεν σε σώζει τίποτα πια... Ένα ασθενοφόρο γρήγορα ρε παιδιά
- Το παιδί δεν μπορώ, το παιδί. Γιατίιιιι; Γιατί Θεέ μου; Γιατί Θεέ δεν βγήκε έξω; Γιατί τον πυροβόλησες;
- Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε; Δεν θέλω…
- Τον σκότωσες! Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα.
- Γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε Θεέ μου;
- Ρε τι κάνατε ρε, πω πω… Ένα παιδί, ένας π….
- Φύγε. φύγε..
- Δεν θέλαν, σκότωσαν το παιδί.
- Λίγο νερό ρε παιδιά, λίγο νερό. Άντε ρε αλήτη που θες και νερό
- Όχι ρε φίλε γα….
- Τον κύριο που κλαίει.. παλιάνθρωπος, έχει θράσος...


Από μικρή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά. 

«Εξ επαφής» ο πυροβολισμός, λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 41χρονου αστυνομικού από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα δηλωσε στον ΑΝΤ1 οτι ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής. 

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» είπε. 

«Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwycgymbptpt)


Ο 41χρονος αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.
Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός - Δείτε βίντεο

Άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση: Θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά (βίντεο)


«Την πάτησα στο λαιμό μέχρι που σταμάτησε να αναπνέει» - Η φρικιαστική κατάθεση της αδερφής της Φαίης που ομολόγησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης