Αντιμέτωπος με ποινικές, αλλά και πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος, βρίσκεται ένας δασοφύλακας ο οποίος εντοπίστηκε από θηροφύλακες την ώρα που κυνηγούσε παράνομα μέσα στη νύχτα σε μια ορεινή δασική περιοχή κοντά στο χωριό Κρούστα του Δήμου Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, χωρίς καν να διαθέτει άδεια θήρας.
Οι άνδρες της Θηροφυλακής συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον 57χρονο τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν τον εντόπισαν να πυροβολεί ένα θήραμα χωρίς να καταφέρει να το πιάσει και στο αυτοκίνητό του βρήκαν το κυνηγετικό του όπλο που ήταν γεμάτο με φυσίγγια έτοιμο για νέες βολές, ένα φακό και ένα σακούλι στο οποίο σκόπευε να βάλει τους λαγούς που θα θήρευε.
Το όχημα, ο φακός και το όπλο κατασχέθηκαν και ο δασοφύλακας οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Δασών, όπου οι συνάδελφοί του του επέβαλαν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί θήρας, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.