59χρονος και 60χρονος θα διακινούσαν 25 κιλά κάνναβης και 2.980 φιαλίδια αναβολικών

59χρονος και 60χρονος θα διακινούσαν 25 κιλά κάνναβης και 2.980 φιαλίδια αναβολικών

Οι δύο συλληφθέντες θα αποκόμιζαν γύρω στα 200.000 ευρώ από τις παράνομες πωλήσεις

kalamata-athina-skunk
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα και με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από παρακολούθηση των ίδιων και των επικοινωνιών τους, συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο Έλληνες ηλικίας 59 και 60 χρόνων που καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη τύπου “skunk” αλλά και αναβολικά, από την πώληση των οποίων υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν γύρω στα 200.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα έναν χώρο σε μια μονοκατοικία στην Αθήνα, όπου είχαν στήσει εργαστήριο για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, στον οποίο έκαναν αποξήρανση και επεξεργασία της παραγωγής, την οποία συσκεύαζαν και αποθήκευαν για να την διακινούν σε περιοχές της Αττικής σε αγοραστές, με τους οποίους επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας κωδικές εκφράσεις στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους.

Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν το πρωί της Τρίτης έρευνες στη μονοκατοικία και την αποθήκη της, αλλά και στα σπίτια των δραστών, όπου βρήκαν εξοπλισμό για την εσωτερική καλλιέργεια με τον οποίο καλλιεργούσαν σε γλάστρες με χώμα υπό τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, εξαερισμού και φωτισμού 72 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 40 εκατοστών.

kalamata-skunk-athina__1_
kalamata-skunk-athina__2_
kalamata-skunk-athina__3_
kalamata-skunk-athina__1_


Στους ίδιους χώρους κατασχέθηκαν 50 συσκευασίες κάνναβης σε "φούντα" συνολικού βάρους 11 κιλών και 836 γραμμαρίων έτοιμες για διακίνηση, κλώνοι, φύλλα και "φούντες" κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών, 13,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 32 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτας», ημιεπεξεργασμένη κάνναβη βάρους πέντε γραμμαρίων. Ακόμη, βρέθηκαν ένας χειροκίνητος διαχωριστής κάνναβης, λιπάσματα και αντικείμενα για τη συσκευασία ναρκωτικών, δυο ζυγαριές ακριβείας και δυο κιλά και 900 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Παράλληλα, ο 59χρονος εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του δραστηριότητα για να διακινεί και αναβολικές ουσίες. Την εμπλοκή του στην διακίνηση αναβολικών επιβεβαίωσαν 2.980 φιαλίδια και 18 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν, ακόμη, ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, 295 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 12.250 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση. Με τις κατηγορίες που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτοι διάλογοι στη δικογραφία για τους πειρατές της συνδρομητικής: Ο εστιάτορας και ο αστυνομικός-«μαμούνι»

Hρωίδα για τους Ισραηλινούς η 25χρονη Ίνμπαρ - Έδωσε μάχη 4 ώρες με τη Χαμάς και έσωσε ένα κιμπούτς

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης