Βάσεις 2011: Η μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας

Βάσεις 2011: Η μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας

Υπάρχουν σχολές με «βουτιά» πάνω από 3.000 μόρια!

Δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής  από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν θεαματική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΑΕΙ - Ημερήσια Γενικά Λύκεια 10%

ΑΕΙ - Ημερήσια Γενικά Λύκεια 90%

ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 10%

ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 90%

ΤΕΙ από Ημέρήσια ΕΠΑΛ

Απόφοιτοι Ημερησίων ΕΠΑΛ Α

ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών Λυκείων 10%

ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών  Λυκείων 90%


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας  http://www.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο – όνομα μητρός).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας.

Πτώση εκατοντάδων μορίων σημειώνουν ακόμη και οι περιζήτητες ιατρικές και νομικές σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Το σύνολο των σχολών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ παρατηρούνται πτώσεις των βάσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες μόρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια , φτάνοντας στα 19.153.

Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια και έφτασε στα 18.608 μόρια, ενω στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια και έφτασε τα 18.449. Εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στα Τμήμα των Πολυτεχνείων, που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2.000 μόρια. Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Το Τμήμα πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου που είναι απο τα περιζήτητα τμήματα η βάση έπεσε 758 μόρια 18.483. Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε 20.2003. Επίσης μεγάλες πτώσεις παρατηρούνται και στα παιδαγωγικά τμήματα όπου στην Αθηνα το Δημοτικής Εκπαίδευσης έπεσε κατά 744 μόρια και η βάση έφτασε 17.806. Το Παιδαγωγικό Τμήμα στη Ρόδο έπεσε κατά 2068 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 15.247.

Στα ΤΕΙ θεαματικές είναι οι πτώσεις των περισσοτέρων σχολών, ωστόσο υπάρχουν και θεαματικές άνοδοι σε σχολές οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 7.000 μόρια, αλλά είναι σχολές με χαμηλή ζήτηση.

Σχολές, όπως η Λογιστική ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , έπεσε κατά 1.868 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 12.292.

Υπάρχουν όμως τμήματα με εντυπωσιακές ανόδους, όπως το Τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου που ανέβηκε κατά 5.710 μόρια και διαμορφώθηκε στα 6.710 μόρια, δηλαδή είναι κάτω από τη βάση.

Η σχολή με την μεγαλύτερη άνοδο είναι Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου ανέβηκε κατά 6.212 μόρια και η σχολή με την μεγαλύτερη πτώση είναι Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου που έπεσε κατά 3.673.

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες μεταβολές σημειώθηκαν στις παρακάτω σχολές:
 

    Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσ/νίκης +6212

    Α.Ε.Ν. Σχολή Μηχανικών Γεν. Σειρά +5991

    Μουσικών Σπουδών Ιονίου (Κέρκυρα) +5287

    Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας +3766

    Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας +3765

    Α.Ε.Ν. Σχολή Πλοιάρχων Γεν. Σειρά +3585

    Μουσικών Σπουδών Αθήνας +3373

    Ξένων Γλωσσών Μεταφρ. και Διερμ. Ιόνιο-

    Ειδ. Εισπανικής Γλώσσας και Πολιτ. (Κέρκυρα) +2946

    Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσ/νίκης +1946

    Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας +1906

   

    Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικ/νιακών

    Συστημάτων Αιγαίου (Σάμος) -3673

    Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Θεσ/νίκης (Βέροια) -3448

    Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

    Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) -2976

    Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών

    Πελοποννήσου (Τρίπολη) -2971

    Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θράκης (Ξάνθη) -2925

    Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) -2654

    Μηχανικών Περιβάλλοντος Θράκης (Ξάνθη) -2658

    Πληροφορικής Ιονίου (Κέρκυρα) -2776

    Πληροφορικής Ιωαννίνων -2844

    Μηχ. Χωρ/ξίας Πολεοδομίας και Περιφ/κής Αναπτ.

    Θεσσαλίας (Βόλος) -2857ΣΧΟΛΙΑ (18)

PARIS

 @ANT: Συμφωνώ για το λάθος με τις ποσοστώσεις που αφήνουν αριστούχους απ'έξω, ανταμείβοντας αμόρφωτους, μόνο και μόνο επειδή είναι σε ειδική κατηγορία. Απλά να συνεχίσω το θέμα και με τους μουσουλμάνους της Θράκης που δεν θέλουν καν να μιλούν Ελληνικά, συστήνονται ως Τούρκοι και εμείς τους βάζουμε από το παράθυρο σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, Δημόσιο, Στρατό κλπ αδικώντας πανάξια παιδιά, τα οποία και φεύγουν στο εξωτερικό!

αντωνης

 θελω να συγχαρω ολα τα παιδια που εργασθηκαν για τον σκοπο αυτο ανεξαρτητα απο τον βαθμο επιτυχιας και θελω να πιστευω οτι περασαν οι καλυτεροι. για καποια πικροχολα σχολια, θα πω οτι τα παιδια δεν φταινε για το συστημα που εμεις οι μεγαλοι εχουμε εφευρεσει και ειναι αναγκασμενα να ακολουθουν δουλευοντας (μελετωντας) 12 με 14 ωρες την μερα μονο και μονο για να ικανοποιησουν τα κομπλεξ μας. την ωρα που τα παιδια θα ηθελαν να ζησουν σαν παιδια, να παιξουν, να γελασουν, να κανουν και καμια αταξια, τρεχουν κοιταζοντας το ρολοι να προλαβουν το επομενο φροντηστηριο για να καταφερουν οτι δεν μπορεσαμε εμεις και να δειξουμε στους φιλους η τους συγγενεις μας οτι τα δικα μας ειναι "εξυπνοτερα" (εμμεσα εμεις). κυριες και κυριοι, ειμαστε κομπλεξικοι και πιεζουμε τα παιδια μας για να ικανοποιησουμε τον εγωισμο μας και αυτος ειναι και ο λογος που παρ'ολο που εχουμε το μεγαλυτερο ποσοστο ακαδημαικων στην ευρωπη, η ποιοτητα σε ποσοστα δεν ειναι η αναλογη.

panagos

Καθε κοπροσκυλο - μαθητης, μετα την "απροσμενη" αποτυχια του στις Πανελληνιες, ριχνει το φταιξιμο στα φροντιστηρια, στα λεφτα που δινουν οι γονεις, στο "εξοντωτικο" διαβασμα που πρεπει να κανουν οι επιτυχοντες σε σοβαρες σχολες, και τι να σπουδασω μωρε?Σε ποιο Ελληνικο πανεπιστημιο? Ο καθε καρεκλοκενταυρος, το καθε λαμογιο που εχει τα φραγκα και τα "κονε", ανοιγει και ενα παραρτημα "διεθνους αναγνωριμενου πανεπιστημιου".... ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ Δεν βλεπετε οτι το νουμερο 1 στο Ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, κοιταζει, αντι να μαζεψει το πραγμα με τα σχολεια και τα πανεπιστημια, κοιταει καθε εβδομαδα, τι διαφορετικο θα κανει στο μαλλι της για να μας εντυπωσιασει!!!! Κομπλεξικοι ολου του κοσμου, φωναξτε κατα των φροντιστηριων και των πανεπιστημιων αλλα θα χρειαστειτε και αρκετους τονους ξυδι... Υ.Γ. Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους οσους προσπαθησαν σοβαρα αυτη τη χρονια και κυριως, καλη δυναμη και καλη επιτυχια σε οσους ξαναδοκιμασουν.

Giannis BkB

 Δεν ξέρω αν το θυμάστε, εσεις που τοσο εύκολα κατηγορείτε τα πάντα, αλλά τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν απαρτίζονται μόνο από τους καθηγητές-κομματόσκυλα των κυβερνήσεων που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε, αλλά απαρτίζονται κυρίως από τη φοιτητική τους κοινότητα!!Είμαι φοιτητής και την διαδικασία των πανελληνίων την πέρασα πρόσφατα...Τουλαχιστον για τη σημερινή μέρα, ξεχάστε όλοι σας τα χρήματα και τις λαμογιες και πειτε ενα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ κατάφεραν να πετύχουν!!Το αξίζουν!!

alexandros

 @Evan... Γιατί στο εξωτερικό αν δεν έχεις φράγκα έχει Πανεπιστήμιο??? Είπαμε... ξέρουμε τι συμβαίνει και έξω... αμάν πια με το κάρβουνο του κάθε "καρβουνιάρη"!!!

evg

 Είναι περίεργο να γίνετε σύγκριση μεταξύ των παλαιών και νέων μαθητών. Ότι παλιά περνούσαν με την αξία τους ενώ τώρα όχι. Αυτοί που διδάσκουν, δουλεύουν κι έχουν εξουσία τώρα είναι αυτοί που εκπαιδεύτηκαν με το "τέλειο" όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι σύστημα αξιών. Τα παιδιά που πάνε φροντιστήριο είναι εξαιτίας των καθηγητών που αρίστευσαν με την αξία τους και τώρα βαριούνται ( όχι όλοι ) να δουλέψουν. Παρόλα αυτά οι νέοι σήμερα παιδεύονται με άχρηστες γνώσεις και τα σχολεία ήταν και είναι βαρετά. Το τι θα κάνει ο καθένας μετά είναι εκτός των σπουδών και θέμα γενικότερης αντίληψης, τύχης, εργατικότητας, κι υπευθυνότητας. Καθημερινά συναντούμε νέους με πτυχίο που δεν καταδέχονται να κάνουν τίποτα άλλο πέρα απ αυτό που σπούδασαν. Απ την άλλη νέοι δουλεύουν νύχτα μέρα και στο τέλος καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

ΑΝΤ

 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ 2 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 4 ΣΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ , ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ............................Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..........ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΜΕ 18 ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΛΛΑ ΜΕ 4 ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ , ......................ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙΣ..........

ELEOS

 @ SAVVAS LATHOS EYXH EDOSES! EYXOMAI STA PAIDIA AYTA NA BROYN DOYLEIA META! H KALH METANASTEYSH META TO PERAS TWN SPOUDWN SAS!

SAVVAS

 ευχομαι καλεs σπουδεs στα παιδια που πετυχαν τον στοχο τουs.στα παιδια που δεν τα καταφεραν ευχομαι δυναμη η ζωη ειναι μπροστα σαs.

Evan

Το απύθμενο κόμπλεξ των "επιτυχόντων" ποιος θα το θίξει; Πληρώνει ο μπαμπάς από το γυμνάσιο ακόμη περιουσίες ολόκληρες στα φροντιστήρια στα ιδιαίτερα κλπ. Γιατί; γιατί πολύ απλά στο Ελλάντα αν δεν έχεις "φράγκα" δεν έχει και Πανεπιστήμιο. Οι καθηγητές των σχολείων κοιμούνται και περιμένουν από εσένα να τα μάθεις στο φροντιστήριο κι αν δεν μπορείς να πληρώσεις σε σνομπάρουν κι από πάνω...φροντιστήριο, χα! παγκόσμια Ελληνική "πατέντα"-λαμογιά... Γιατί δεν μας λέει κάποιος πόσα παιδιά μπορούν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο; Γιατί δεν μας λέει κάποιος ΠΟΙΟΣ πέρασε εφέτος χωρίς να κάνει φροντιστήριο; Είμαι γονέας και θυμάμαι μια άλλη εποχή που όποιος διάβαζε και μοχθούσε είχε και μέλλον. Τώρα είναι η εποχή που τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν μέρα-νύχτα και οι γονείς να εργάζονται μέρα-νύχτα για να πληρώνουν... Και επιτέλους αυτή η καραμέλα των φοβερών και τρομερών Ελληνικών Πανεπιστημίων ας πάψει! Βγάλτε από μέσα τους κάρα-βολεμένους καθηγητές των ψεύτικων διδακτορικών συγγραμμάτων και των κομματικών συντεχνιών και ΜΕΤΑ ναι θα έχουμε Πανεπιστήμια που τουλάχιστον θα παράγουν γνώση κι όχι καρεκλανθρώπους... Έλεος πια! Που ζείτε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Jeronimo

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό ευγνωμοσύνης, αγάπης και ευχαριστίας προς την ευεργέτιδα της Αθήνας και της πατρίδας, προς την Κυρά μας, την Αγία Φιλοθέη. Όλο το έργο το οποίο επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βηματισμός στα χνάρια της Αγίας Φιλοθέης», τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής

dikastirio_mitilini

Το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης μετέβαλε το καταχωρισμένο φύλο τρανς γυναίκας και του κύριου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγος – Η αλλαγή θα γίνει στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της ΕΛ.ΑΣ. 

7