Άγιος Στέφανος: «Με κλαδί από δέντρο χτύπησε τον 16χρονο ο γιος μου» λέει η μητέρα του 15χρονου συλληφθέντα

Άγιος Στέφανος: «Με κλαδί από δέντρο χτύπησε τον 16χρονο ο γιος μου» λέει η μητέρα του 15χρονου συλληφθέντα

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνετε τόση έκταση σε ένα καυγά μεταξύ παιδιών που δεν είχε κάποιο βαρύ τραυματισμό» λέει στο protothema.gr η μητέρα του 15χρονου

mixanakia_dias_arthro
Να υποβαθμίσει το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 16χρονου μαθητή, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, επιχειρεί μέσω των δηλώσεων της στο protothema.gr η μητέρα ενός εκ των τεσσάρων ανήλικων δραστών, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα, όπως και οι γονείς του για «Παραμέληση Εποπτείας Ανηλίκου».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνετε τόση έκταση σε ένα καυγά μεταξύ παιδιών που στο κάτω, κάτω, δεν είχε κάποιο βαρύ τραυματισμό» αναφέρει στο protothema.gr η μητέρα του 15χρονου συλληφθέντα.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, μια ομάδα ανηλίκων 14 και 15 ετών επιτέθηκε με ξύλινο αντικείμενο, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, επί της οδού Θεοδοσίου Τιτοπούλου, έναν 16χρονο, χτυπώντας τον στο κεφάλι, με έναν εξ αυτών να καταγράφει σε βίντεο, με το κινητό του, την επίθεση. Η μητέρα ενός εκ των δραστών, εκείνου που κρατούσε το ξύλινο αντικείμενο, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα κλαδί δέντρου, το οποίο ο γιος της έκοψε και επιτέθηκε με αυτό στον 16χρονο, προκειμένου να υπερασπιστεί τους φίλους του.

«Το θύμα, όπως αναφέρεται από την αστυνομία, περπατούσε στο δρόμο μαζί με ένα ακόμη άτομο. Αυτά τα δυο παιδιά άρχισαν να ειρωνεύονται -για άγνωστο λόγο- τους γονείς κάποιων άλλων παιδιών που ακολουθούσαν. Εκείνοι ήταν που τους επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές, ο γιος μου απλά έκοψε το κλαδί από ένα δέντρο και επιτέθηκε και αυτός κατά των δυο προκειμένου να υπερασπιστεί τους φίλους του που ακολουθούσαν» προσθέτει η μητέρα του 15χρονου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 15χρονο που μετά τον ξυλοδαρμό του 16χρονου περίμενε σε μια στάση λεωφορείου καθώς και τους γονείς του, για παραμέληση ανηλίκου ενώ για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι γονείς ενός ακόμη εκ των τεσσάρων δραστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 15χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 9-1-2023, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διονύσου, 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας.

Κλείσιμο
Σε βάρος 4 ανηλίκων (2 ημεδαπών, 14 και 15 ετών και 2 αλλοδαπών, 14 και 15 ετών), που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ως συνεργοί του ανωτέρω κατηγορούμενου, σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 9-1-2023, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 16χρονο ημεδαπό στο κεφάλι, με γροθιές και ξύλινο αντικείμενο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 14χρονος αλλοδαπός βιντεοσκοπούσε το συμβάν.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι ανωτέρω αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 15χρονο ημεδαπό, τον οποίο οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου, όπου και συνελήφθη.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν και οι γονείς του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Δεν το περιμένω άμεσα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος με την Άννα-Μαρία και ο θάνατος του βασιλιά Παύλου που τον σημάδεψαν

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Ο μικρός γιος ήταν αυτός που απελευθέρωσε όλη την οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης