Η Σακελλαροπούλου και η 12χρονη πρόσφυγας Arezu Kabuli συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε κέντρο προσφύγων στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας - Εκεί συνάντησε ξανά την 12χρονη Αφγανή πρόσφυγα, που «πέρασε» από την Ελλάδα
Κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της στην Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε να κάνει μια ιδιαίτερη στάση. Επισκέφτηκε ένα κεντρο στη Λισαβόνα με περίπου 20 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Πρόκειται για μέλη οικογενειών. Ανάμεσα τους ξανασυνάντησε ένα οικείο προσωπο. Τη μικρή Arezu Kabuli, τη 12χρονη πρόσφυγα από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία είχε αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης. Την είχε, μάλιστα, υποδεχθεί, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Πλέον ζει στη Λισαβόνα. Πηγαίνει δευτέρα γυμνασίου και περιμένει με ανυπομονησία την μετακόμιση της στη Βοστώνη, αφού έχει ήδη λάβει την αμερικανική υπηκοότητα.
Συνομίλησαν θερμά, μιας και η νεαρή μαθήτρια θυμάται τα ελληνικά της, αλλά και την παραμονή της στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αγάπη. Προσπαθεί να μάθει και πορτογαλικά. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη επίσκεψη, γεμάτη συγκίνηση και συναισθηματισμό και δίχως τύπους και πρωτόκολλα.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.