Επεισοδιακή κατάληξη είχε μια κοινωνική εκδήλωση σε μια ταβέρνα με ζωντανή μουσική σε ένα χωριό του Οροπεδίου Λασιθίου, το βράδυ της Παρασκευής, καθώς χρειάστηκε καταδίωξη που θύμιζε ταινία για να συλληφθούν καλεσμένοι που το έριξαν στις μπαλωθιές!
Οι περίοικοι που ανησύχησαν από τους πυροβολισμούς που έπεφταν στο γλέντι, ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως κινητοποιήθηκαν άνδρες του Τ.Α.Ε. Λασιθίου. Μόλις έφτασαν στην ταβέρνα, όμως, είδαν δύο άνδρες να φεύγουν με το αυτοκίνητό τους και τους καταδίωξαν.
Οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή μέσα στα χωράφια, όμως ο ένας συνελήφθη άμεσα κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, ενώ ο άλλος διέφυγε αρχικά, αλλά παραδόθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου. Και οι δυο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου με κατηγορίες για άσκοπους πυροβολισμούς και απείθεια.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.