Κατάληψη στο σχολείο τους έκαναν 10-15 μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής, ζητώντας περισσότερα αντισηπτικά, για τα self testπου είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και τις ανάλογες βεβαιώσεις που πρέπει να φέρουν.
Στο διάστημα της κατάληψης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με τους καταληψίες. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που είχε φτάσει στο σχολείο.
Δείτε το βίντεο:
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Τοκμακίδη, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και σε ανοικτή γραμμή με τους υποδιευθυντές, «το ζήτημα θα διευθετηθεί καθώς δεν προκύπτει κάτι σοβαρό» όπως είπε στο GRTimes, ενώ μια μητέρα μαθητή έδειξε αγανακτισμένη καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συχνά κλειστό.
Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.
Κλείσιμο
Στο μεταξύ η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, μιλώντας στην κάμερα του GRTimes, ανέφερε ότι «δεν είμαι σύμφωνη με την κατάληψη, καθώς όλα τα αιτήματα είναι καλυμμένα».
Τελικά η κατάληψη έληξε και οι μαθητές θα κάνουν το μάθημά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.