Νέα Σμύρνη: «Πηγή του κακού» οι συγκεντρώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων

Νέα Σμύρνη: «Πηγή του κακού» οι συγκεντρώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων

Στις πρώτες μέρες του μήνα η «πηγή του κακού» για την απότομη αύξηση στις μολύνσεις

nea_smirni_1
Έκκληση στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό στα πάρκα και στις πλατείες, καθώς και να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έκανε με χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμος της πόλης μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους τελευταίους επιδημιολογικούς αριθμούς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ από τα 1.724 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην χώρα τα 773 βρέθηκαν στην Αττική ενώ από αυτά τα 178 στο κέντρο της Αθήνας και τα 176 στην πόλη της Νέας Σμύρνης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην δημοτική αρχή, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πολίτες εξηγώντας τους με αριθμούς, πώς ακριβώς έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση, μέσα σε μια εβδομάδα:

«Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ' οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ' οίκον. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα».

Εικόνες από την πορεία στις αρχές του μήνα στη Νέα Σμύρνη:

Πορεία Νέα Σμύρνη

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος μπορεί να μην κάνει αναφορά στους λόγους, που αποτέλεσαν την πηγή του κακού για την διασπορά του ιού και την απότομη αύξηση του ιικού φορτίου της πόλης, ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι ειδικοί που χρονικά τοποθετούν την ευθύνη στις πρώτες μέρες του μήνα.

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, είναι αρκετά πιθανό να βρίσκεται η μεγάλη πορεία που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου με αφορμή την κακοποίηση πολίτη από αστυνομικά όργανα την Κυριακή 7 Μαρτίου, περίοδος που δικαιολογεί απόλυτα την σημερινή κατάσταση σύμφωνα με τον χρόνο επώασης και εκδήλωσης της νόσου.

Άλλωστε οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις ημέρες εκείνες θεωρούνται αδιάψευστος μάρτυρας για τις συνθήκες ακραίου συνωστισμού που επικράτησαν, αλλά και για τους συγκεντρωμένους που κυκλοφορούσαν χωρίς να φορούν μάσκες προστασίας.

nea_smirni_2
nea_smirni_3


Τα πρώτα σημάδια ανησυχίας διαπιστώθηκαν την περασμένη Δευτέρα 22 Μαρτίου και μετά τα 138 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την ημέρα εκείνη από την Πολιτική Προστασία πως υπάρχουν στην πόλη. Την επόμενη κιόλας μέρα φορητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Νέα Σμύρνης διενεργώντας δωρεάν ελέγχους τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Εκεί βρέθηκαν και νέα θετικά κρούσματα με την διαδικασία των δωρεάν τεστ να επαναλαμβάνεται και τις επόμενες ημέρες.

nea_smirni_4

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες...

Posted by Γραφείο Τύπου Δήμου Νέας Σμύρνης on Monday, March 29, 2021


Eιδήσεις σήμερα 

Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αναμένεται να ισχύσει για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις

Διπλή ανατροπή στα «κουρέματα» ενοικίων και τις αποζημιώσεις για Μαρτίου – Απρίλιου

«Μίνι» κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και βόρειοι άνεμοι - Δείτε σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης