Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι συλληφθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι συλληφθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Μετά τις απολογίες τους και οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή ενός μόνου περιοριστικού όρου: Αυτόν της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό

nea_smirni
Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώτος κύκλος των απολογιών κατηγορουμένων για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Σήμερα απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων επτά ανήλικοι συλληφθέντες σε βάρος των οποίων η εισαγγελία είχε ασκήσει βαρύτατη ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων. Μετά τις απολογίες τους και οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή ενός μόνου περιοριστικού όρου: Αυτόν της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν με τις απολογίες τους τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφεραν, κατά πληροφορίες, δυο εξ αυτών ηλικίας 17 ετών και οι δυο στο πλαίσιο της ανάκρισης τους.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» είπε ο ένας κατηγορούμενος ενώ ο συνομήλικος του υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας πως «βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλόπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και οι απολογίες στον ανακριτή και των υπολοίπων κατηγορουμένων για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και κυρίως για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.


Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 2.405 τα νέα κρούσματα - Τα 1.137 στην Αττική 

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις 

Παπαευαγγέλου: 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Στον Πειραιά το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης