Το πρόγραμμα SHARE έρχεται για να ενισχύσει την τάση στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη πάντως διαφαίνεται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, για μισθολογική και εργασιακή εξίσωση μεταξύ ανδρών και γυναικών, την ώρα που στο δημόσιο ούτως ή άλλως ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο.
Οι επιχειρήσεις που θα έχουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και πολιτικές εναρμόνισης επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής και για τα δύο φύλα θα παίρνουν το «σήμα ισότητας». Όπως εξήγησε η υφυπουργός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνουν χρηματοδότησης κατά προτεραιότητα. Προϋπόθεση θα είναι φυσικά να εφαρμόζουν την ισότητα στην πράξη με ουσιαστικές πολιτικές ισότητας μέσα στην επιχείρηση.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Μάιο σε επιχειρήσεις που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενταχθούν στο SHARE. H τάση υπάρχει αλλά ταυτόχρονα και το κράτος θα πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια για εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων, υπογράμμισε η κυρία Συρεγγέλα.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αναφορά της υφυπουργού στην δραματική αύξηση καταγγελιών για κακοποίηση γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown. Όπως ανέφερε υπάρχουν καταγγελίες τόσο από τα ίδια τα θύματα όσο και από τρίτους, στην γραμμή 15900.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση