Πάτρα: Λαθρέμπορος καπνού ύποπτος και για λαθρανασκαφές!

Πάτρα: Λαθρέμπορος καπνού ύποπτος και για λαθρανασκαφές!

Βρήκαν περίπου επτάμισι κιλά καπνού καθώς και έναν ανιχνευτή μετάλλων στο πορτ μπαγκάζ του - Αλλοδαπός συνελήφθη για λαθραίο καπνό και στη Λέσβο

PicsArt_02-24-12_58_37
Πολυσχιδείς δραστηριότητες φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ένας Έλληνας που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πάτρα, αλλά ήταν όλες παράνομες! Αφού συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, εξετάζεται αν έκανε και λαθρανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ύποπτος για να κάνουν έλεγχο και στο πορτ μπαγκάζ του βρήκαν συσκευασίες που περιείχαν συνολικά επτά κιλά και 642 γραμμάρια λαθραίου καπνού. Μαζί με αυτές, όμως, κατέσχεσαν και έναν ανιχνευτή μετάλλων, που στρέφει τις έρευνες και προς το ενδεχόμενο ο δράστης να έκανε παράνομες έρευνες αναζητώντας αρχαία αντικείμενα ή κρυμμένους θησαυρούς!

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε. Αν αποδειχθεί ότι έκανε λαθρανασκαφές, θα προστεθεί και η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Λαθραίος καπνός σε δομή αλλοδαπών στη Λέσβο

Στο πλαίσιο ελέγχου σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Λέσβο, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης ένας αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εννέα συσκευασίες με καπνό χωρίς τις ειδικές ενδεικτικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και ο μετανάστης προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση τού Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Ειδήσεις σήμερα

Πότε πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές Φεβρουαρίου και η ενίσχυση για το «Συν-Εργασία»

Ξανά στην Ευελπίδων σήμερα ο Λιγνάδης για προθεσμία

«Υπόθεση Λιγνάδη»: Κατηγορώ Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή του ελληνικού #metoo σε… QAnon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης