Ηράκλειο: Το καφενείο αλλοδαπού διέθετε και λαθραίο καπνό

Ηράκλειο: Το καφενείο αλλοδαπού διέθετε και λαθραίο καπνό

Βρέθηκαν 86 συσκευασίες που περιείχαν 12 κιλά καπνού - Κατασκεύαζε ο ίδιος τα λαθραία τσιγάρα που πωλούσε στο Ρέθυμνο

astynomia
Το take away στο καφενείο ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού σε περιοχή του Ηρακλείου δεν διέθετε μόνο καφέ για τους… μερακλήδες πελάτες, αλλά και έτοιμες συσκευασίες με καπνό χωρίς την απαιτούμενη ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης!

Μετά από έφοδο που έγινε από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, βρέθηκαν στο κατάστημα 86 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 12 κιλά και 40 γραμμάρια καπνού που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Γέμιζε τσιγάρα με λαθραίο καπνό και τα πωλούσε

Ο τυπικός έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Έλληνας σε περιοχή του Ρεθύμνου, αποκάλυψε ότι μετέφερε δυο κιλά και 545 γραμμάρια καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και 20 τσιγάρα τα οποία είχε γεμίσει ο ίδιος με σκοπό την πώλησή τους.

Ακολούθησε έρευνα από άνδρες της Ασφαλείας στο σπίτι του δράστη ο οποίος συνελήφθη και βρέθηκαν 900 κενές τσιγαροφύσιγγες και τέσσερις συσκευές γεμίσματος τσιγάρων που επίσης κατασχέθηκαν. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλέλια Ρένεση: Το καινούργιο της τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τη Γαύδο - Δείτε video

Κορωνοϊός: Αποφασίζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για λιανεμπόριο, γυμνάσια, λύκεια και click away


Σχολεία: Τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια-Λύκεια από σήμερα - Με ποιο κωδικό θα γίνεται η μετάβαση στα Δημοτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης