Την άποψη ότι «είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε τις γιορτές με λιγότερους δικούς μας ανθρώπους και πάντως όχι διαφορετικούς» εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος -διευθυντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6.
Πρόσθεσε δε με νόημα «να πάμε στα 9 άτομα, αλλά να είναι τα ίδια άτομα».
Να διαλέξουμε άλλη μία οικογένεια, αλλά να μην δούμε άλλους, να κρατήσουμε τον κύκλο επαφών στενό». Τόνισε τη σημασία που έχει «να δούμε τους ανθρώπους με μάσκες και σε αεριζόμενους χώρους», υπογραμμίζοντας πως «ό,τι κάνουμε έχει σχέση με το πώς τηρούμε τα μέτρα.
Το θέμα είναι να σταματήσουμε τις επαφές, να μαζευόμαστε, ή να πηγαίνουμε επισκέψεις και να μιλάμε χωρίς μάσκα».
Η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι «αυτή την εποχή έχουμε κουραστεί όλοι. Έχουμε χαλαρώσει. Τα μέτρα έχουν νόημα όταν τηρούνται. Η κούραση είναι κατανοητή αλλά έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα με αυξημένο κίνδυνο».
Όσο για το εμβόλιο είπε «ας ξεκινήσουμε λίγο λίγο και να το δούμε, θα έρθουν στην επόμενη φάση πολλά εμβόλια» και εκτίμησε ότι «το καλοκαίρι θα είμαστε καλά, αλλά θα εξαρτηθεί και από μας».
Για τα μονοκλωνικά αντισώματα είπε ότι είναι ακόμα υπό δοκιμή, στην Ευρώπη δεν υπάρχει έγκριση ακόμα.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΗ. Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ταχύτητα, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση αρχών κυκλικής οικονομίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.