Θύμα ενός κόλπου που έχει γίνει πλέον... κλασικό για τους Ρομά πορτοφολάδες, έπεσε ένας ηλικιωμένος όταν έστρεψε την προσοχή του σε ένα κοριτσάκι το οποίο είχε μαζί του το ζευγάρι που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του σε περιοχή του Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίαςζητώντας του λίγο νερό για το παιδί.
Πριν το καταλάβει, ενώ ήταν απασχολημένος στην κουζίνα για να δώσει νερό στην ανήλικη, ο άνδρας και η γυναίκα που την συνόδευαν «βούτηξαν» το πόσο των 700 ευρώ και έγιναν... λαγοί μαζί με τη μικρή! Η κλοπή έγινε το μεσημέρι της Δευτέρα, όμως οι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ασφαλείας, χωρίς να έχουν πάνω τους τα κλεμμένα χρήματα. Ωστόσο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κατηγορούμενοι για κλοπή, με την δικογραφία να περιλαμβάνει τους γονείς της ανήλικης για παραμέληση της εποπτείας της.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.