Όποιος κοίταξε ψηλά το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας πήρε μια πρώτη γεύση για τη «σούπερ πανσέληνο» το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί εδώ και 68 χρόνια.
Οι πρώτες φωτογραφίες από όλη την υφήλιο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και αποτελούν προεόρτιο του τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρηση του φαινομένου.
Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το εξαιρετικά φωτεινό και μεγάλο φεγγάρι θα είναι στην εξοχή όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός.
Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.
Αν ωστόσο έχει συννεφιά εκεί που θα βρίσκεστε να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε 18 χρόνια υπομονή για να ζήσετε ξανά παρόμοιο φαινόμενο καθώς οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι η σούπερ πανσέληνος θα επανεμφανιστεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.