Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι ευρωεκλογές

Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι ευρωεκλογές

«Η ψήφος δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά θα αλλάξει τον τόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι ευρωεκλογές
Στο δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα για τα Μνημόνια ανήγαγε τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής με αφορμή τα όσα έδειξαν οι κάλπες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως είπε, δε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε ότι με βάση το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα, η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει την πορεία της κυβέρνησης των Μνημονίων

Κλείσιμο


Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται έξω από το δεύτερο γύρο στη μεγαλύτερη περιφέρεια και τον δήμο της χώρας.

Κατά τον κ. Τσίπρα το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής σε αρκετούς μεγάλους δήμους και περιφέρειες αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στον χώρο της αυτοδιοίκησης δημιουργώντας έναν νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

«Την επόμενη εβδομάδα η Αθήνα και η Αττική ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά γυρίζουν σελίδα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες σε συστράτευση «γιατί ο αγώνας στην αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας όλων των Ελλήνων» τονίζοντας ότι «στα κηρύγματα της αποχής και της απάτης πρέπει να  προτάξουμε τη δημοκρατική συμμετοχή».

«Σήμερα είναι το πρώτο βήμα, η άλλη Κυριακή να γίνει η πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει την υπόλοιπη Κυριακή ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο τονίζοντας ότι «όσοι περισσότερο συνυπογράψουν τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα ότι η Ελλάδα δικαιούται να χαράσσει την πολιτική της με πρώτο κριτήριο το συμφέρον το λαού της».

«Η ψήφος δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά θα αλλάξει τον τόπο» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης